Search

Τ. Χριστοδουλοπούλου στον Αθήνα 9.84: «Δεν είναι στις προθέσεις μας τουλάχιστον τώρα, σε αυτό το προεκλογικό κλίμα να καλέσουμε για εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον Ευάγγελο Μαρινάκη»

453

«Δεν είναι στις προθέσεις μας τουλάχιστον τώρα, σε αυτό το προεκλογικό κλίμα να καλέσουμε για εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον Ευάγγελο Μαρινάκη» δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο.

ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Όπως είπε «αυτή τη στιγμή η Επιτροπή ασχολείται με τις ανεξάρτητες Αρχές, ωστόσο υπάρχουν σοβαρά ζητήματα με τον κ. Μαρινάκη που άπτονται του Συντάγματος. Υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μέσα του και δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ και εννοώ τόσο την επιχείρηση διανομής του Τύπου, που δεν υπάρχει ανταγωνιστής και τις πρωτοβουλίες του κατά καιρούς να ακυρώνει συμφωνίες που έχει συμπράξει, παρ΄ όλα αυτά ,εγώ δεν πήρα πρωτοβουλία ως πρόεδρος γιατί είμαι προσηλωμένη να ολοκληρώσω την έρευνα επί των Ανεξαρτήτων Αρχών” ,ούτε κάποιο άλλο μέλος πρότεινε κάτι σχετικό. Έχουμε πάρει μια απόφαση που είναι λίγο μετέωρη. Δεν μπορεί να συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών με βάση καταγγελίες προσώπων ή εφημερίδων ,γιατί έτσι θα κινδυνεύαμε να μετατραπούμε σε ένα τηλεοπτικό μέσο.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΌ ΖΑΙΡΗ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

Όσον αφορά στην υπόθεση Πετσίτη η κυρία Χριστοδουλοπούλου τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανάγκη εξηγήσεων από πλευράς του υπουργού Νίκου Παππά: “εξηγήσεις γιατί, επειδή κάποιος είπε αυτά; έχουν πει πάμπολλα πράγματα. Τώρα έχουμε μπει στην καταγγελία για τον Πετσίτη, μέσω της κυρίας Ζαϊρη, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή ως επικεφαλής της συγκεκριμένης Αρχής που διεξάγει μια έρευνα. Μάθαμε λοιπόν μέσω του Τύπου ότι κάποιος υπάλληλος αυτής της Αρχής παραιτήθηκε κι αυτό που είπαμε είναι να έρθει η κ. Ζαΐρη και αν μας πει κάποια ουσιαστικά πράγματα να έρθει και ο υπάλληλος, ο κ. Πετσίτης δεν μας αφορά” και πρόσθεσε: “μην πέφτουμε θύματα ενός αρθρογράφου ή ενός σχολίου ,ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν μια θέση και έχουν πει πράγματα; να καλέσω και τον κ. Λυκουρέζο; εγώ είμαι υποχρεωμένη να τηρώ τις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής και της αποστολής της συγκεκριμένης Επιτροπής και να είμαι λίγο μετρημένη στα πράγματα στα οποία θα βάζω στην ημερήσια διάταξη.

ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ – ΠΟΛΑΚΗ

Σχετικά με την ψήφιση της άρσης της ασυλίας των κυρίων Λοβέρδου και Σαλμά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα να μπλοκάρει το κυβερνών κόμμα το ζήτημα της ασυλίας των κυρίων Καμένου και Πολάκη και κατά πόσο αυτό είναι αρμονικό με την πρόταση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρηθεί το άρθρο 86 η κ Χριστοδουλοπούλου είπε: “εμείς λειτουργούμε με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα ,όπως είναι σήμερα, που λέει ότι όταν ένας υπουργός διώκεται για πράγματα τα οποία έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων, πάει με το άρθρο 86 .Αυτό γιατί είναι κακό; Το άρθρο δεν άλλαξε τελικά, εδώ δεν το ψηφίζουν αυτοί που ζητάνε τις διώξεις. Θα εφαρμόσω άλλο νόμο επειδή έχω διακηρύξει ότι δεν μου αρέσει και θα ήθελα να τον αλλάξω;” τόνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΤΖΙΑ

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να φτάσει στη Βουλή και αίτημα άρσης ασυλίας του Πάνου Καμμένου σχετικά με τις καταγγελίες που έχει κάνει για τη συμφωνία των Πρεσπών και για τον Νίκο Κοτζιά η κ. Χριστοδουλοπούλου απάντησε: «Θα το αντιμετωπίσει πρώτα η Επιτροπή Δεοντολογίας που κάνει την εισήγηση και μετά η Ολομέλεια της Βουλής. Δεν έχω διαβάσει, δεν έχει έρθει στη Βουλή τίποτε δεν ξέρουμε τι μηνύσεις είναι .Επειδή η Επιτροπή Δεοντολογίας λειτουργεί με βάση τις παραγγελίες του Εισαγγελέα και τα έγγραφα που στέλνει, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα στείλει, τι θα ζητήσει ο Εισαγγελέας και άρα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της εισήγησης αυτής της Επιτροπής”.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ
ΖΗΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Με αφορμή τη σημερινή παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Πρωθυπουργό και το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την συνάντηση Κουρουμπλή – Αμβρόσιου ,η πρώην υπουργός ανέφερε ότι ο κ. Κουρουμπλής δεν ζήτησε στήριξη από τον Αμβρόσιο: “δεν λέω ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα ,καθώς όλοι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις συνάφειες που έχουμε και ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο ,ακριβώς γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν. Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι ο σκοπός του κ. Κουρουμπλή ήταν να πάει να ζητήσει βοήθεια. Παραμένει λοιπόν υποψήφιος, γιατί από τις εξηγήσεις που έδωσε δεν έχουμε την άποψη ότι πήγε να ζητήσει βοήθεια από τον Αμβρόσιο. Υπάρχει περίπτωση οι άνθρωποι του Αμβρόσιου να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ;».

ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος αναφερόμενη στις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε “όλοι είτε το λένε είτε όχι κάνουν πολιτική και προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία, με βάση την πολιτική τους για τις συμμαχίες. Ο κ. Μητσοτάκης αφήνει ολίγον μετέωρο, το αν και τι θα κάνει με το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές. Ακριβώς για να μην εκθέσει το ΚΙΝΑΛ και δεν βγει καθόλου στη Βουλή μιλάει για αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει μια ιστορία συμμαχιών με τους ΑΝΕΛ και έχει ανοίξει συζήτηση γύρω από αυτό, σήμερα λοιπόν κάποιος που θα ήθελε να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναρωτιέται με ποιους θα συμμαχήσει για να κάνει κυβέρνηση. Σε αυτή την πραγματικότητα έχουμε αυτή την πρόταση. Είναι απλό αυτό που λέμε. Ποιες είναι σήμερα οι κύριες αιχμές για τις κοινωνίες; είναι ο νεοφιλελευθερισμός και η λιτότητα, είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η απειλή της ακροδεξιάς. Έχουμε λοιπόν ένα κρυστάλλινο πρόγραμμα και πάνω σε αυτό αναζητάμε ανθρώπους, δυνάμεις ,συλλογικότητες που μπορούν να το στηρίξουν είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά».

ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “53”

Ούτε και οι “53” έχουμε αγωνία για τυχόν “μετάλλαξη” γιατί ξέρουμε ότι στην πολιτική χωρίς συμμαχίες δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Ούτε το μνημόνιο θα τέλειωνε, αν δεν είχαμε κάνει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ και λέγαμε ότι εμείς κοιτάμε την ιδεολογία μας και τον καθρέφτη μας, ούτε και τώρα αν βγούμε πρώτο κόμμα και αρχίσουμε με βάση τις κατηγορίες και τις δυσφημίσεις που κάνουν από την αντιπολίτευση, ποιος είναι γυρολόγος τι έκανε πριν τρεις μήνες, τι είπε και που το είπε. Θα υπάρξει αποτέλεσμα, μας ενδιαφέρει η συμμαχία πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και εφόσον οι άνθρωποι αυτοί αναγνωρίζουν αυτούς τους τρεις βασικούς άξονες που σας είπα αυτό έχει σημασία”.

Print Friendly, PDF & Email

More from my site
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *