back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ξενοδοχείο στην Μύκονο «πιάστηκε στα πράσα» για μη έκδοση αποδείξεων 17.000 ευρώ – Οι πρώτες καμπάνες για φοροδιαφυγή σε τουριστικά νησιά

Διαβάστε επίσης

Μετά τις μερίδες με τα «χρυσά μπριζολάκια» για τις οποίες δεν είχε εκδώσει 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ, στο νέο αποκτηθέν κατάστημά του στην Μύκονο ο γνωστός Τούρκος σεφ-κρεοπώλης Νουσρέτ Γιοκτσέ και την πλήρωσε με πρόστιμο και λουκέτο 48 ωρών, σειρά για το κλιμάκιο εφοριακών που έχει εξορμήσει στο νησί των ανέμων είχε ξενοδοχείο το οποίο εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει αποδείξεις 17χιλ. ευρώ για διαμονή πελατών του τους οποίους είχε κλείσει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Η εξόρμηση των εφοριακών σε νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο, έχει φέρει στο φως και άλλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων μια μπουτίκ ρούχων στην Μύκονο (δεν εξέδιδε αποδείξεις), ενώ ελέγχονται 12 ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί για μη έκδοση αποδείξεων.

Οι εξορμήσεις των εφοριακών σε τουριστικούς προορισμούς για την αποτροπή φαινομένων φοροδιαφυγής έχουν ξεκινήσει από 1η Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν τέλη Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, θα γίνουν τουλάχιστον 50.500 έλεγχοι σε όλη την χώρα με προτεραιότητα σε τουριστικά νησιά και σε φορο-παραβάτες στους οποίους έχουν καταλογιστεί τα προηγούμενα χρόνια πρόστιμα για φοροδιαφυγή, για τυχόν περτιπτώσεις υποτροπών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα