Search

Βασίλης Κεγκέρογλου στον Αθήνα 9,84:»Δεν υπήρξε καμία αφίσα για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο του ΚΙΝΑΛ. .Ενα σχεδιάκι κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το Κίνημα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία -μεταξύ άλλων -αναφέρεται η δημιουργία εργασιακών σχέσεων δύο ταχυτήτων».

265

«Δεν υπήρξε καμία αφίσα .Ένα σχεδιάκι κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το γραφείο Τύπου του Κινήματος εξέδωσε  ανακοίνωση ,στην οποία -μεταξύ άλλων -αναφέρεται η δημιουργία εργασιακών σχέσεων δύο ταχυτήτων». Αυτά τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ,ερωτηθείς για την αφίσα ,σχετικά με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο του ΚΙΝΑΛ.

«Θα είναι οι εργασιακές σχέσεις που θα είναι υποχρεωμένες να τις τηρούν ,βάσει των συλλογικών συμβάσεων, οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις.Αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν και να εξαιρούνται ,με τα τερτίπια που θεσπίζει ο κ. Βρούτσης, από την καταβολή των αμοιβών ,όπως προβλέπεται στις κλαδικές συμβάσεις» διευκρίνισε ο κ. Κεγκέρογλου μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2 » και στον Αρη Τόλιο.

Σε ερώτηση αν το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει συνολικά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ή θα ψηφίσει κατά περίπτωση ο βουλευτής Ηρακλείου επισήμανε:

«Πάντα κάθε σοβαρό κόμμα σε ένα νομοσχέδιο ψηφίζει τα θετικά για την οικονομία και την κοινωνία και καταψηφίζει τα αρνητικά ,πλην αυτών που έχουν σκοπιμότητες. Εμείς κάνουμε υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση και όπου διαφωνούμε θα προτείνουμε αυτό που κατά την γνώμη μας πρέπει να γίνει. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι η ανάπτυξη ήταν λέξη «αλλεργική» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ είναι πιο κοντά στην ανάπτυξη για τους λίγους .Εμείς μιλάμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ότι και να λένε τα «παπαγαλάκια » (όπως εξηγεί , εννοεί όλους αυτούς στο διαδίκτυο που κάνουν αυτά που κάνουν, σχετικά με την αφίσα ) της ΝΔ ,ότι και αν κάνουν από τα υπόγεια του Μαξίμου ,θα ακούσουν την αλήθεια . Εμείς δεν φοβηθήκαμε τις δύσκολες εποχές της σκληρής δεξιάς. Δεν φοβηθήκαμε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ορδές των δήθεν αγανακτισμένων απειλούσαν έξω από τη Βουλή .Δεν φοβηθήκαμε όταν απειλούσαν τη ζωή μας. Θα φοβηθούμε τώρα τα «παπαγαλάκια» που θέλουν να πούμε ότι είναι και φιλοεργατική η πολιτική του εκπροσώπου του ΣΕΒ ?»

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ,ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΈΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

«Η αλλαγή ψυχολογίας δεν σημαίνει και βιώσιμη αλλαγή πολιτικής. Το καλό είναι ότι απαλλάχθηκε ο κόσμος από μία άχρηστη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών και των γυρολόγων. Η ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη στη στελέχωση του κράτους. Τοποθετήθηκαν επτά Υπεάρχες ( Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ) και τυπικά προσόντα διαθέτουν μόνοι οι δύο . Η κυρία που τοποθετήθηκε στην Κρήτη και ο κύριος που τοποθετήθηκε στη Δυτική Μακεδονία, αφού έγινε το φάουλ με αυτόν που δήλωσε πλαστό μεταπτυχιακό .Μόνο δύο ,οι υπόλοιποι πέντε είναι κομματάρχες. Πως λοιπόν έχει αλλάξει η πολιτική της ΝΔ.?» διερωτήθηκε ο κ. Κεγκέρογλου.

Και πρόσθεσε: «Μικρό έγινε το κόμμα από το 2015. Όταν πληρώσαμε δυσανάλογα μεγάλο τίμημα για την κρίση και τη συμβολή μας στην αντιμετώπισή της . Ως μικρό κόμμα παλεύουμε .Από το 2015 έχουμε
διπλασιάσει τις δυνάμεις μας και προχωράμε με ένα συγκεκριμένο ρόλο που αφορά την αυτόνομη γραμμή, καταγγέλλοντας το αρνητικό και προτείνοντας βιώσιμες λύσεις. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούμε».

*ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

«Αυτό που προέχει είναι οι διαδικασίες της συνδιάσκεψης για το πολιτικό πλαίσιο και τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία . Έχει αποφασιστεί από τον Μάιο να γίνει τον Δεκέμβριο η διεξαγωγή του Συνεδρίου. Νίκος Παπανδρέου και Παύλος Γερουλάνος πρέπει πρώτα να απαντήσουν σε άλλα ερωτήματα που έχουν σχέση με την μη ύπαρξη δυνατότητας αυτόνομης παρουσίας του ΠΑΣΟΚ και μετά να θέτουν δικά τους»  υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν στο Συνέδριο τεθεί και ζήτημα ανανέωσης της θητείας της Φώφης Γεννηματά με λαϊκή ψήφο ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του επικείμενου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε: «Το 2022 είναι η διαδικασία εκλογής Προέδρου του κόμματος».

«Ο κύριος Γερουλάνος , ο κύριος Ραγκούσης και η κυρία Ξενογιαννακοπούλου ήταν οι κύριοι διαχειριστές των θεμάτων που αφορούσαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ . Άρα γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Γερουλάνος ,οι άλλοι έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ , ότι η υπερχρέωση του ΠΑΣΟΚ δεν του αφήνει περιθώρια για ρόλο. Προτιμότερο θα ήταν να μας πει ότι είναι διαθέσιμος για την Επιτροπή απομείωσης του υπερβολικά μεγάλου χρέους που έχει το ΠΑΣΟΚ παρά να μας πει ότι είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος» κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

More from my site
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *