back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Nέα εισβολή στη Φιλοσοφική σχολή από ομάδα νεοναζί

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλγκτη είναι πλέον η κατάσταση στη Φιλοσοφική σχολή όπου ομάδες νεαρών μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι με την Κοσμητεία να παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει.

Το νέο περιστατικό παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου συνέβη το πρωί της Παρασκευής όταν ομάδα νεοναζί εισέβαλαν στον χώρο της Φιλοσοφικής Αθηνών, έγραψαν συνθήματα και σχεδίασαν αγκυλωτούς σταυρούς έξω και γύρω από την περίφημη αίθουσα 516 που διαφημίζει ως «στέκι» της η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».
Οι άγνωστοι υπέγραψαν ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), σύμφωνα με καταγγελία της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής που συνεδρίασε εκτάκτως το μεσημέρι της Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου.
Η Κοσμητεία «απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής».

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής
Σήμερα το πρωί, εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), εισήλθαν στον χώρο της Σχολής, ανέγραψαν συνθήματα με την επωνυμία ΕΣΑ και σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και στους τοίχους της αίθουσας 516 καθώς και σε παρακείμενους χώρους. Προέβησαν επίσης σε ρίψη σχετικού έντυπου υλικού.
Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής καταδικάζει έντονα τις συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες συνδέονται με την πρόσφατη κατάληψη του εν λόγω χώρου από την «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας». Δεδομένης της παρατηρούμενης κλιμάκωσης, προκαλείται μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια φοιτητών/φοιτητριών, εργαζομένων και υποδομών της Σχολής.
Η Κοσμητεία απαιτεί η αυτοαποκαλούμενη ΕΣΑ και κάθε εξωπανεπιστημιακό στοιχείο να μείνουν μακριά από τη Σχολή, η δε «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της εντός της Σχολής και να αποχωρήσει αμέσως από αυτήν.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα