back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Με απεργίες και συλλαλητήρια απαντούν οι εκπαιδευτικοί στις νέες Πανελλαδικές

Διαβάστε επίσης

Η ΟΛΜΕ εξήγγειλε, το μεσημέρι της Δευτέρας, 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στα Προπύλαια την ερχόμενη Παρασκευή 12 Απριλίου.

Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, έκανε λόγο για υποβάθμιση της γενικής παιδείας στο λύκειο. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επισήμανε ότι με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, μειώνεται η διδασκαλία βασικών γνωστικών αντικειμένων, και ακρωτηριάζεται η 3ετής δομή του λυκείου, με την μετατροπή της τρίτης τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, «φροντιστηριοποιείται» η λειτουργία της Γ´ Λυκείου, μεταφέρεται το βάρος της επιλογής του μαθητή για τμήματα σχολών σε μικρότερη ηλικία, διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες και αυξάνεται το άγχος των εξετάσεων.

Ο κ. Κωνσταντίνου τέλος χαρακτήρισε ως αποπροσανατολιστική την επιχειρηματολογία του υπουργείου περί κατάργησης των φροντιστηρίων, αφού η ιδιωτική παραπαιδεία θα αυξηθεί με νέες εξεταστικές διαδικασίες για το απολυτήριο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή πριν από την ερχόμενη Παρασκευή, η 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο θα μεταφερθούν νωρίτερα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα