back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ευρωπαίοι υπουργοί Υγείας για κορονοϊό: Κοινά μέτρα και δράσεις αν χρειαστεί – Τι πρότεινε ο Β. Κικίλιας

Διαβάστε επίσης

Σε μια ενιαία πολιτική έναντι της κρίσης που έχει προκύψει από την επιδημία κορονοϊού, με βάση τις επιταγές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων, όπως επίσης και την ενίσχυση της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο, συμφώνησαν τα κράτη – μέλη στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε, η Επιτροπή να είναι έτοιμη να προβεί σε κοινή προμήθεια φαρμάκων και προστατευτικών μέσων, εάν αυτό στο μέλλον απαιτηθεί.

Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως ανάφερε στην πρότασή του ο υπουργός Υγείας, τα δεδομένα της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμα μόνο από τις ομάδες διαχείρισης κρίσεων κάθε χώρας, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών. Θα δίνουν όμως τη δυνατότητα να υπάρχει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και άρα να σχεδιάζονται από τους ειδικούς επιστήμονες οι πολιτικές υγείας.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα