back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σταϊκούρας: Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα είχε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε θετικά σε ό,τι αφορά την αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, επισημαίνοντας την σημασία της επόμενης αξιολόγησης. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η χώρα αντιμετωπίζει διπλή πρόκληση λόγω του μεταναστευτικού και της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Eίχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις βραχυπρόθεσμες και μεσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενόψει και της 6ης αξιολόγησής της», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας παράλληλα τη θετική της πορεία τους τελευταίους μήνες. «Θεωρούμε μεν ότι έχουν γίνει μέχρι σήμερα αρκετά για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με τους εταίρους, μεθοδικά και δημιουργικά, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο – για την οικονομία και τους πολίτες – αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας», πρόσθεσε. Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που θα στηρίξει την ανάπτυξη.

Ο κ. Σταικούρας αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της διάδοσης του κορονοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στο ελληνικό αίτημα που αφορά στην εξαίρεση συγκεκριμένων δαπανών που κατευθύνονται στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη χώρα από το – κατά πρόγραμμα – δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα