back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Λαϊκή με το «γάντι» – Τα μέτρα της ΠΟΣΠΛΑ κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Με το «γάντι» ψωνίζουν από σήμερα οι καταναλωτές σε όλες τις λαϊκές αγορές της Αττικής ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας τους από τον κορονοϊό. Τα γάντια τους τα προμηθεύουν δωρεάν μαζί με την σακούλα οι ίδιοι οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών αμέσως μόλις οι καταναλωτές πλησιάζουν στον πάγκο και ετοιμάζονται να διαλέξουν τα προϊόντα που θέλουν να αγοράσουν.

Με το… γάντι και οι παραγωγοί

Οι ίδιοι οι επαγγελματίες πωλητές φοράνε πλέον υποχρεωτικά μάσκες και γάντια και παράλληλα έχουν προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα αντισηπτικά για την απολύμανση των πάγκων και των ζυγαριών. « Παράλληλα, στο πλαίσιο της προφύλαξης για την μη μετάδοση του ιού υπάρχει από σήμερα πρόβλεψη στις λαϊκές αγορές για την τήρηση αποστάσεων με μεγάλα κενά ανάμεσα στους στημένους πάγκους στον δρόμο, με σκοπό να μη συνωστίζεται ο κόσμος και κατά συνέπεια να αποφεύγονται οι κοντινές επαφές.

[su_slider source=”media: 173416,173415,173414″ width=”400″ height=”660″ title=”no”]

Συνεδρίασε χθες εκτάκτως η Ομοσπονδία Λαϊκών αγορών

«Η λήψη των επί πρόσθετων μέτρων προστασίας ελήφθησαν στο χθεσινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) που συνεδρίασε ώστε να ενισχύσει τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών που επισκέπτονται τις λαϊκές αγορές», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της β’ Λαϊκής και υπεύθυνος για τις λαϊκές στην Ομοσπονδία Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος βρέθηκε σήμερα στον δρόμο της Αγίας Λαύρας, στην περιοχή Ζωγράφου, πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων αυστηρών μέτρων στις λαϊκές αγορές.

Τι λένε οι παραγωγοί

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί και πωλητές, με αίσθημα ευθύνης, δηλώνουν ότι από σήμερα διαθέτουν τα προϊόντα με μέτρα ασφαλείας και προμηθεύοντας όλους τους καταναλωτές με γάντια. « Από απόσταση, φορώντας και εμείς γάντια, φροντίζοντας παράλληλα να μην υπάρχει συνωστισμός κόσμου που περιμένει στους πάγους των προϊόντων μας. Όλα θα πάνε καλά με προφύλαξη και υπομονή. Ακόμη και οι πάγκοι μας από σήμερα δεν είναι κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλο, αλλά αντιθέτως έχουμε αφήσει μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους προς αποφυγή συνωστισμού κόσμου και στενών επαφών», δήλωσαν στον 9.84 παραγωγοί.

Παραγωγοί: « Όχι σε πανικό- Υπάρχει αφθονία ειδών»

Τέλος, να σημειώσουμε ότι από νωρίς το πρωί υπήρχε κόσμος που έσπευσε στην λαϊκή της Αγίας Λαύρας για να ψωνίσει οπωροκηπευτικά, φρούτα, αυγά, μέλι, αλλά και απολυμαντικά είδη από τους πάγκους ( κυρίως χλωρίνες και χαρτικά είδη). Οι τιμές σε γενικές γραμμές κινούνται στα ίδια επίπεδα, με τους παραγωγούς σε κάθε περίπτωση να τονίζουν ότι υπάρχει αφθονία σε όλα τα είδη και πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει πανικός στο καταναλωτικό κοινό».

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα