back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα διαβούλευση Μέρκελ-πρωθυπουργών για τον κορονοϊό – Πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων για το 49% των Γερμανών

Διαβάστε επίσης

Νέα διαβούλευση της Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων εξόδου της Γερμανίας από την υγειονομική κρίση πραγματοποιείται σήμερα. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, τα περιοριστικά μέτρα θα παραταθούν έως τις 10 Μαΐου, ενώ η επόμενη διαβούλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τους 16 πρωθυπουργούς είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου.

Ένας στους δύο Γερμανούς θεωρεί την χαλάρωση των μέτρων είναι πρόωρη

Την ίδια ώρα, ένας στους δύο Γερμανούς (49%) εκτιμά ότι η χαλάρωση των μέτρων για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού υιοθετείται πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε, σύμφωνα με έρευνα του ιστιτούτου YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μόλις το 15% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Το 28% δηλώνει ικανοποιημένο με τον τρέχοντα ρυθμό χαλάρωσης.

Αύξηση της ανεργίας και μείωση ωραρίων

Παράλληλα, η πανδημία του κορονοϊού κοστίζει στη Γερμανία θέσεις εργασίας: Την περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 308.000, με τον συνολικό τους αριθμό να ανέρχεται σε 2.644.000. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία εργασίας, το ποσοστό ανεργίας σημείωσε αύξηση 0,7%, φτάνοντας το 5,8% -γεγονός ασυνήθιστο ενόψει της τουριστικής σεζόν, κατά την οποία η απασχόληση ενισχύεται σημαντικά. Παράλληλα, έως και 10,1 εκατομμύρια Γερμανοί εργάζονται με μειωμένο ωράριο σε 751.000 επιχειρήσεις.
1.478 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch.
Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα