back to top
19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΠΟΥ: Δεν συνιστάται η χρήση γαντιών για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Κατά της χρήσης γαντιών για προστασία από τον κορονοϊό στον γενικό πληθυσμό (εκτός δομών Υγείας) τάσσεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όπως σημειώνει, η χρήση γαντιών ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού και να οδηγήσει σε αυτο-λοίμωξη ή μετάδοση του ιού σε τρίτα άτομα, μέσω του αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών, εφόσον δεν εφαρμοστούν σχολαστικά οι κανόνες αφαίρεσης των γαντιών.
Με αυτό το δεδομένο, οι επιστήμονες του Οργανισμού επισημαίνουν πως σε δημόσια μέρη, όπως τα σούπερ μάρκετ, εκτός από την απόσταση του ενός από τον άλλο, προτείνεται η δημιουργία «δημόσιων σημείων υγιεινής», τα οποία θα συναντούν οι πελάτες στην είσοδο και στην έξοδο.
Τονίζουν ωστόσο, πως βελτιστοποιώντας την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε ότι αφορά τα χέρια, οι κοινωνίες μπορούν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Ερωτηθείς για τη χρήση γαντιών, ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος, υποστηρίζοντας πως μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό, τη στιγμή που υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι η χρήση βοηθά στην προστασία από τον ιό. «Η χρήση στις εξωτερικές δραστηριότητες δεν συστήνεται, διότι αποσπούν από τον καθαρισμό χεριών».
Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα