back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Προτεραιότητα τα ασφαλή ταξίδια – Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ Δυτ. Βαλκανίων

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών ενόψει του σταδιακού ανοίγματος και των συνόρων συνεδριάζουν σήμερα (11.00 πμ) μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται ύστερα από κοινή πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Νίκολα Ντιμιτρόφ και σε συνέχεια της Διάσκεψης της Θεσσαλονίκης του περασμένου. Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται να συζητηθεί η περιφερειακή συνεργασία των χωρών της περιοχής και ο συντονισμός των μελλοντικών τους ενεργειών ενόψει της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Θα διερευνηθούν τρόποι αντιμετώπισης και ελαχιστοποίησης των συνεπειών των εν λόγω μέτρων, μέσω και της οικονομικής στήριξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα στην πορεία προς την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την επανεκκίνηση του τουρισμού, με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Την περασμένη Παρασκευή άλλωστε βρέθηκε στην Αθήνα ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Βασίλη Κικίλια. Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ταχεία ροή στα σύνορα στη διάρκεια του καλοκαιριού και να παρέχεται στους πολίτες αμοιβαία εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των δύο χωρών σε περίπτωση, που μολυνθούν από τον κορωνοϊό είτε στην Ελλάδα, είτε στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο κ Δένδιας χθες συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με 10 Ευρωπαίους ομολόγους του όπου κατέληξαν σε μια κοινή διακήρυξη που καθορίζει τις επόμενες κινήσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα