back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση ΒΕΠ – Πλακιωτάκη για τον ΦΠΑ στις ναυπηγικές εργασίες

Διαβάστε επίσης

Την απαλλαγή από τον ΦΠΑ για τα υπό κατασκευή νέα Ε/Γ – Ο/Γ πλοία, τα οποία δρομολογούνται σε πορθμεία ή άλλες γραμμές, όπως ισχύει και για τις οικοδομικές κατασκευές, ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΒΕΠ).

Το πάγιο αίτημα του ναυπηγοεπισκευαστικού κόσμου αναλύθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο Υπουργός με τον Πρόεδρο και του Αντιπρόεδρο του ΒΕΠ, Ανδριανό Μιχάλαρο και Γιώργο Παπαμανώλη, αλλά και πλοιοκτήτες, οι οποίοι ζητούν την προσωρινή απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που προκάλεσε στην αγορά η έξαρση του στελέχους κορονοϊού.
Οι εκπρόσωποι του ΒΕΠ εξέφρασαν στον Υπουργό την άποψη ότι η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θα ωθήσει όσους πλοιοκτήτες με Ε/Γ – Ο/Γ σε πλόες μεταξύ πορθμείων απόστασης κάτω των 16 ν.μ. να προχωρήσουν σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων ή ακόμα και σε εργασίες ναυπηγοεπισκευής, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ο πρόεδρος του ΒΕΠ επισήμανε ότι δεν μπορεί να παραβλεφθεί από την κυβέρνηση οποιαδήποτε πρωτοβουλία επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως η επιλογή να αγορασθεί σκάφος ελληνικής κατασκευής με το κίνητρο της προσωρινής απαλλαγής από τον ΦΠΑ.
Από την πλευρά του ο Υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του στο αίτημα και τόνισε ότι θα εκθέσει το θέμα στον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα