back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και για στρατιωτική εμπλοκή, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, διαμήνυσε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο Star , ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η χώρα μας αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μέριμνα για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί . Επομένως ο νοών νοείτω»» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιστολές Κ. Μητσοτάκης σε Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν 

Εν τω μεταξύ, επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «γίνεται ξεκάθαρο ότι ενδεχόμενο κλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε ελληνοτουρκική αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα