back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δέκα ημέρες μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Σε μια πρωτοφανή κίνηση ανήρτησε στο Twitter επιστολή του πρώην δικηγόρου Τζον Ντόουντ και η οποία αναφέρεται στους ειρηνικούς διαδηλωτές που αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες και απωθήθηκαν βίαια από το πάρκο Λαφαγιέτ κοντά στον Λευκό Οίκο στις αρχές της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, ένα σημαντικό τμήμα της Εθνοφρουράς και της αστυνομίας αποσύρεται από τους δρόμους της Ουάσιγκτον όπου συνεχίζονται για 10η ημέρα οι διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Οι διαδηλωτές στέκονται ειρηνικά μπροστά από τον φράχτη, που σύμφωνα με εκπρόσωπο των Μυστικών πληροφοριών, θα παραμείνει γύρω από τον Λευκό Οίκο ως τις 10 Ιουνίου.

Για συναυτουργία και συνέργεια στον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ διώκονται οι τρεις πρώην αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η εγγύησή τους ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Τη Δευτέρα αναμένεται η ακρόαση του Ντέρεκ Σόβιν, ο ο ποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού και αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης ως και 40 ετών.

Αντιρατσιστικές εκδηλώσεις παγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Χθες τη σκυτάλη πήρε η Βιέννη, όπου περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, αριθμός πρωτοφανής για τα αυστριακά δεδομένα, καταδίκασαν την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ξένο δάκτυλο βλέπει ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ πίσω από το κύμα διαδηλώσεων στις ΗΠΑ.

Έμμεσες αιχμές της Άνγκελα Μέρκελ εναντίον του Τραμπ.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, καταδίκασε το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και το ρατσισμό και σημείωσε ότι η κοινωνία στις ΗΠΑ είναι πολύ πολωμένη.

Πάνω 6,5 εκατομμύρια τα κρούσματα κορoνοϊού παγκοσμίως – Στους 387.280 οι νεκροί.

8χρονο κοριτσάκι στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ υπέστη επιληπτική κρίση και έπεσε σε βαθύ κώμα. Λίγες ώρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή, εξαιτίας των επιπλοκών από τον νέο κορoνοϊό. 1.000 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ.

Σε καραντίνα 15 πόλεις στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού – Στους 4.600 οι νεκροί στην χώρα.

15 τα νέα κρούσματα κορoνοιού το τελευταίο 48ωρο στη χώρα μας. Καταγράφηκε άλλος ένας θάνατος, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 180. Εννέα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν λέμβους με μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιοποίησε το αρχηγείο του λιμενικού σώματος.

Την ίδια ώρα, μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, και ιδίως τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, έστειλαν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ομάδας MED 7.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη και για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», διαμήνυσε μιλώντας στο Star ο υπουργός Εθνικής Άμυνάς, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στις 9:00 το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, θα υπογραφεί και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ Υπουργείων και φορέων.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί στις 11 και μι΄ση το πρωί το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί και θα συζητήσει με εκπροσώπους μαζικών φορέων της Δυτικής Αττικής στις 11.00 το πρωί στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον.

Σε περίπατο στο Πάρκο Γουδή καλεί τους Αθηναίους, η Επιτροπή κατοίκων για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή σε μια συμβολική κίνηση ανάδειξης των αιτημάτων τους για την ολοκλήρωση και υλοποίηση του πάρκου. Σημείο συνάντησης στην είσοδο της Λεωφ. Μεσογείων στις 5.30 το απόγευμα.

Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον τουρισμό, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας χθες από το Ζάππειο την καμπάνια «Restart Tourism» για την φετινή σεζόν. Η καμπάνια θα ταξιδέψει στο εξωτερικό από την ερχόμενη εβδομάδα.

Επί ποδός η Τροχαία για την έξοδο του Αγίου Πνεύματος. Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω του ενάμιση τόνου στις Εθνικές οδούς έως τις έξι το πρωί της επόμενης Τρίτης.

Καταβάλλεται σήμερα η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ σε περίπου 51.000 δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή από το Μάρτιο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κάσου.

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης σε τρία σημεία του Πολυγώνου από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί σε μισή ώρα. Οι καθαρισμοί θα γίνουν στο πάρκο Καρπενησιώτη, στο πάρκο Αραχναίου και Αυγερινού και στο πάρκο του πάρκου Γύπαρη στην 7η δημοτική κοινότητα.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν μέσα σε σούπερ μάρκετ στην Κίνα, κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι, της δεύτερης σε ένα 24ωρο στη χώρα. Χθες σχολικός φύλακας τραυμάτισε περισσότερους από 40 ανθρώπους.

Νεφώσεις το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 17 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα