back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν στις 05:30 τα ξημερώματα για το επιβατικό κοινό οι σταθμοί του μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» στην επέκταση της Γραμμής 3. Θα εξυπηρετούν καθημερινά 63.000 επιβάτες.

“Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας”, δήλωσε από τη Νίκαια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σημείωσε ότι οι τρεις νέοι σταθμοί εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ανάπλασης τηςΔυτικής Αττικής και του Πειραιά, με αιχμή τη μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Καλογρίτσα, ενώ ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση εναντίον της λιβανέζικης εταιρείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με την συγκεκριμένη εταιρεία, προκειμένου να του δοθούν 3 εκ. ευρώ για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε e – mail στο οποίο αναφέρονται οι κωδικοποιημένοι όροι “Λευκός Οίκος” και “White Porscha”.

“Ποιος κρύβεται πίσω τον κωδικό White Porscha; διερωτάται η ΝΔ. -“Το παρακράτος είναι στα χρώματα της ΝΔ”, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πεδίο αντιπαράθεσης και η λίστα των μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτήθηκαν για την προβολή των μηνυμάτων Μένουμε Σπίτι και Μένουμε Ασφαλείς, και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Την κατάθεση των εκδοθέντων τιμολογίων και περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έλαβαν αμοιβή ζητούν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή.

“Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε αδιαφάνεια και πως επιδοτήθηκαν ανύπαρκτα μέσα”, σημείωσε το ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι όλα τα κόμματα απέρριψαν τροπολογία του, που όριζε τα μηνύματα για τη δημόσια υγεία να μεταδίδονται απολύτως δωρεάν και η δημοσιοποίηση των στοιχείων της όποιας κρατικής διαφήμισης να γίνεται άμεσα.

Στα 43 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 36 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα. Εως την Τετάρτη 15 Ιουλίου ισχύει η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας, σύμφωνα με τη Notam που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αρχίζουν ξανά, από τις 15 Ιουλίου, οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Την άρση της καραντίνας για τους τουρίστες μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποφάσισαν οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών.

Ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο οι νεκροί από κορoνοϊό παγκοσμίως. Περισσότερα από 11.522.750 τα κρούσματα.

Στις ΗΠΑ, ξεπεράστηκε το όριο των 130.000 νεκρών, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. 55.000 τα κρούσματα χθες.

Στη Βραζιλία, 620 θάνατοι και πάνω από 20.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Σε έξαρση η πανδημία και στο Ισραήλ: Πάνω από 30.000 τα κρούσματα.

Mπαράζ επιθέσεων σε αυτοκίνητα τη νύχτα. Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε έκθεση αυτοκινήτων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης. Από την επίθεση καταστράφηκαν τρία βαν. Σχεδόν μία ώρα αργότερα, αγνωστοι έβαλαν φωτιά σε όχημα που ήταν σταθμευμένο στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου.

Οικογενειακή τραγωδία αργά το βράδυ στην κοινότητα Μηλέα της Ζαχάρως, στον νομό Ηλείας, όπου ένας ηλικιωμένος σκότωσε με όπλο τον γιο του και στην συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στην ζωή του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, στις 11 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Alpha Bank», στην οδό Σταδίου 40. Καταγγέλλουν ως καταχρηστική και ανάλγητη την ενέργεια των τραπεζών «Αlpha» και «Πειραιώς» να εμποδίσουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων.

Παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις 10 το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας. Ανάμεσα στα αιτήματά τους, η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και η κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία πριν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Με το ειδικό μάθημα των Γαλλικών συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Αντιμέτωποι με απέλαση βρίσκονται οι ξένοι φοιτητές στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα τούς επιτρέψει να παραμείνουν στη χώρα εάν τα πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν αποφασίσουν, εξαιτίας των ανησυχιών που εγείρει η πανδημία του κορονοϊού, να παραδίδονται μαθήματα αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου όταν ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους.

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη 1:55 τα ξημερώματα ανοικτά της νήσου Ιάβας στην Ινδονησία. Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο, είχε βάθος μεγαλύτερο των 500 χιλιομέτρων.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική – βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτην την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα