back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στον Αθήνα 9.84: «Δεν έχω δει καμιά εξουσία να την έχει γλυτώσει. Μόλις κάθονται στη καρέκλα, πέφτουν οι μυστικοσύμβουλοι από δίπλα και άστα να πάνε.»

Διαβάστε επίσης

Πέρα και πάνω απ΄όλα ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι τα τραγούδια και τα λόγια που αγαπήσαμε, ερωτευτήκαμε, ενηλικιωθήκαμε, μεγαλώσαμε μαζί τους.
Η μουσική του μας κράτησε συντροφιά στις χαρές, αλλά και στα δύσκολα. Κυκλοφορήσαμε και οπλοφορήσαμε μαζί του, φορέσαμε Κόκκινα γυαλιά, φωνάξαμε Φίλα με, είπαμε ότι η Σωτηρία της ψυχής είναι πολύ ωραίο πράγμα, κοιμηθήκαμε στο Πάτωμα, δακρύσαμε με το Μαμά γερνάω, παραδεχθήκαμε πως Μόνο μια φορά, αγγίξαμε τα Σκουριασμένα χείλια μας και πόσα ακόμα…
Ενας δημόσιος, πληθωρικός άνθρωπος που ζει και κινείται μέσα στην κοινωνία, χωρίς να κρύβει τα λόγια και τις απόψεις του. Με αντιθέσεις, γωνίες και αγωνίες.Που δεν είναι κατά των μέτρων προστασίας για τον κορονοιό, αλλά και δεν το βάζει κάτω.

Και επειδή ακόμα … Καίνε τα καντήλια μας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου για 15 καινούργια παιδάκια που ανάστησε μέσα στην απομόνωση, στην ωραία προσωπική φυλακή της πανδημίας, όπως λέει ο ίδιος για τα νέα του τραγούδια.

«Ηθελα παρέα και δεν είχα άλλο τρόπο, παρά να κάνω αυτό μπουκέτο από φωτεινά πράγματα. Το σι-ντι θα το λέω «Γιορτή στα Σπίτια» και θα τραγουδάω μαζί με τους Γεροντίδη, Καραθανάση και Μπουγιώτη. Από κοντά Ελένη Βιτάλη, Μανόλης Μητσιάς και ο Φοίβος Δεληβοριάς.»

Κάπως έτσι προέκυψαν οι σπιτικές συναυλίες, οι συνάξεις σε σαλόνια, αυλές, κτήματα και παραλίες. «Ξεκίνησε από μια κουβέντα του φίλου Γεροντίδη που έπεσε έτσι για πλάκα στην ομάδα και εξελίχθηκε» παραδέχεται

«Η πρεμιέρα έγινε στο λόφο του Προφήτη Ηλία στο Χαιδάρι και αύριο Παρασκευή έπεται μια συναυλία στην υπέροχη βεράντα του Κάβο Ντ Ορο στην Καστέλα, σε ένα σημείο που λέγεται Αγνάντι, πάνω από τα γραφεία του ΟΠΑΝΔΑ.»

Στα προσεχώς, είναι μια συνάντηση με την ομάδα των κινηματογραφόφιλων Αγίας Παρασκευής που θα μας πάει σε ένα σινεμά. Ενας μάγειρας από την Ξάνθη θα μας υποδεχθεί στο κτήμα του. Οσο για το πρόγραμμα, είναι πειραγμένο αλλά Σταμ με νέα στοιχεία και δεν παραπέμπει σε εκείνο της Σφίγγας. Εχει νέο ρεπερτόριο, νέα νούμερα και δύο καινούργια τραγούδια, ένα καλαματιανό και το Γιατί Ετσι.

Μιλώντας για τη νέα συνθήκη σε σχέση με τους καλλιτέχνες, όπως και για πολλούς άλλους ομολογεί έφαγε πολύ ξύλο, αλλά και έδωσε.
« Ξέρεις, οι εξουσίες δεν είναι μόνον ότι δεν θέλουν.. Στα 65 χρόνια μου δεν έχω δει καμιά εξουσία να την έχει γλυτώσει. Μόλις κάθονται στη καρέκλα, πέφτουν οι μυστικοσύμβουλοι από δίπλα και άστα να πάνε.. Ολοι μας , κάθε άνθρωπος κουβαλάει έναν πολιτισμό, ένα γούστο. Αυτό είναι το σπίτι μας.» λέει και κλείνει μιλώντας για αυτό που ξέρει. Την καρδιά και την αγάπη. «Είναι μια στιγμή που δεν είναι ούτε για εξυπνάδες, ούτε για φωνές, ούτε για νταηλίκια και πολύ περισσότερο για κουτσομπολιό. Ο κόσμος όταν του δίνεις την καρδιά σου το βλέπει και ανταποκρίνεται.»

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα