back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κριτική στη δημοτική Αρχή για τα παγκάκια στη Βικτώρια

Διαβάστε επίσης

Έντονη κριτική στη δημοτική Αρχή για την ενέργειά της να απομακρύνει τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας άσκησαν, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη,  Αθήνα Είσαι Εσύ,  Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Νάσος Ηλιόπουλος, Ανοιχτή Πόλη
“Δεν έχουμε ενημέρωση. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν παγκάκια. Το να φεύγουν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας διότι υποτίθεται ότι με αυτό τον τρόπο θα δώσουμε το μήνυμα στους πρόσφυγες “μην έρθετε”, είναι μνημείο απανθρωπιάς και ανορθολογισμού. Είναι βαθιά απάνθρωπο να θεωρείς ότι πρέπει να κάνεις τη ζωή δύσκολη σε ανθρώπους που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί. Και είναι ανορθολογικό να πιστεύεις ότι, αν φύγουν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας,  αυτοί οι άνθρωποι θα σταματήσουν να έρχονται. Δεν καταλαβαίνουμε με πιο κριτήριο πάρθηκε αυτή η απόφαση.
Ζητάμε αυτοί οι άνθρωποι να φιλοξενηθούν”.
Παύλος Γερουλάνος, Αθήνα Είσαι Εσύ 
“Ανησυχούμε και εμείς ότι μπορεί να εξαντλείται η μεταναστευτική πολιτική αυτής της κυβέρνησης στο να αφαιρούμε παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας. Δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. Οι εκόνες που βλέπουμε στην πλατεία Βικτωρίας γεννάνε θλίψη.  Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκεί επειδή δεν υπάρχει πολιτική πρόταση για τη μετανάστευση. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιου είδους κοινωνική πολιτική. Το πρόβλημα λύνεται είτε με ένα ξενοδοχείο είτε με τις υπάρχουσες δομές που έχει ο δήμος. Οι εικόνες αυτές είναι απαράδεκτες και θα έπρεπε να μας κάνουν όλους να ντρεπόμαστε”.
Νίκος Σοφιανός, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας
“Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε το Δήμος της ΑΘήνας, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να φιλοξενηθούν, προσωρινά, ιδιαίτερα οι πρόσφυγες που έχουν μπλε κάρτα και έρχονται από τα νησιά στην Αθήνα, από τα χοτ σποτ που αδειάζει ο κ. Μιταράκης και να αξιοποιηθούν άδεια ξενοδοχεία και άλλοι δημοσιοι χώροι. Αυτό αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, δεν αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο να ξηλώσουμε παγκάκια. Εάν σεβόμαστε τις αποφάσεςι αυτού του Οργάνου, πρέπει να παρουσιάζουμε και συγκεκριμένες ενέργειες που γίνονται για να υλοποιηθούν”.
Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
Ήταν απάνθρωπο αυτό που κάνατε. Τώρα, μετά τα παγκάια θα κόψετε και τα δέντα για να μην υπάρχει σκιά το μεσημέρι; Έχετε μια απόφαση να υλοποιήσετε του δημοτικού συμβουλίου που λέει να διεκδικήσετε έκτακτη κρατική επιχεορήση για την άμεση στέγαση προσφύγων σε δημόσια κτίρια και ξενοδοχεία. Θα την υλοποιήσετε ή δεν σας αφορά. Το να κάνετε ένα απλό βήμα και να ανοίξετε ξενοδοχεία σας ακούγετε ακραίο;
Ντίνα Ρέππα, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Αθήνας
Είχα να δω πέντε χρόνια πρόσφυγες να ζητιανεύουν στην Αθήνα. Δεν έχουν α φάνε, δεν έχουν που να μείνουν και τους βγάλατε τα παγκάκια; Διώξαταε τις μανάδες που κάθονταν με βρέφη και τα νήπια. Είναι ρατσιτική αλλά και αντικοινωνική η πολιτική σας. Διότι εμποδίζετε και τους κατοίκους να κάτσουν στην πλατεία και παράλληλα, άρχισαν ήδη να επεκτείνονται τα τραπεζοκαθίσματα.
Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα