back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα αισθητός στη Χίο και ιδιαίτερα στη Λέσβο έγινε ο σεισμός έντασης 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της χερσονήσου της Ερυθραίας κοντά στη Σμύρνη.

Η σεισμική δόνηση έγινε στις 9.10 το βράδυ και σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε επίκεντρο 51 χιλιόμετρα ανατολικά των Οινουσσών της Χίου και εστιακό βάθος στα 8 χιλιόμετρα.

Στραμμένα στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο είναι όλα τα βλέμματα, με την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα να τίθεται ως θέμα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στο Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο στο περιθώριό της Συνόδου θα τεθεί και θα συζητηθεί το ζήτημα της Τουρκίας.

Την βαθιά ανησυχία του για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

“Εξαιτίας των προκλήσεων που βιώνουμε από την Τουρκία εδώ και αρκετά χρόνια, με την προκλητικότητα να κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα” επισήμανε μεταξύ αλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό  σταθμό του Ισραήλ, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του στη χώρα.

Ευθεία αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάνει η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από το πόρισμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, το οποίο δόθηκε σήμερα, στη δημοσιότητα, στο σύνολό του. Η Νέα Δημοκρατία αν και διαπιστώνει όπως αναφέρεται ότι” η παραδικαστική λειτουργία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, τονίζει ότι η προανακριτική επιτροπή, στην παρούσα φάση, εστιάζει στις τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου.

Την πρόθεσή της να προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο αλλά και σε όλα τα  αρμόδια διεθνή όργανα προκειμένου να προσβάλλει την ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον της δηλώνει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΖΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών ενώ το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι μετά τις εξελίξεις, η κα. Τουλουπάκη δεν έχει την αξιοπιστία που επιβάλλουν τα καθήκοντά της.

Ακόμη 35 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, εκ των οποίων τα 18 είναι εισαγόμενα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 10 κρούσματα, 3 στη Θεσσαλονίκη και από ένα κρούσμα σε Δράμα, Κοζάνη, Λάρισα και Χαλκιδική.

Στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται οι τρεις σοβαρότερα τραυματίες της επίθεσης με τσεκούρι από έναν 45χρονο άνδρα στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Αυτή την ώρα χειρουργείται ο βαρύτερα τραυματισμένος υπάλληλος ηλικίας 56 ετών, ο οποίος φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση με την κατάσταση του να κρίνεται ως κρίσιμη.

Μία υπάλληλος 66 ετών έχει υποστεί σοβαρότατα τραύματα στο δεξί μάτι και στο πρόσωπο  ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι συναδέλφός τους 47 ετών, η οποία νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Ο δράστης συνελήφθη αλλά ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζόραν Ζάεφ αναδείχτηκε πρώτο στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, καταλαμβάνοντας 46 από τις 120 έδρες στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας.

Δεύτερο έρχεται το αντιπολιτευόμενο δεξιό κόμμα με 44 έδρες, τρίτο το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα με 15 έδρες, τέταρτη η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για τους Αλβανούς» με 12 έδρες, και ακολουθούν το λαϊκιστικό κόμμα «Levica» με 2 έδρες και το συγκυβερνών «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» με 1 έδρα.

Δευτερη μέρα των συναυλιακών εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και αυτή την ώρα στην σκηνή είναι οι Πυξ Λαξ. Λόγω των συνθηκών οι συναυλίες στην Τεχνόπολη είναι αποκλειστικά για καθήμενους με αριθμημένες θέσεις και η αγορά των εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Καιρός: Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί, έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 33 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα