back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφεται σήμερα στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

Από τα 4.279 τα 1.195 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 8 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στο μεταξύ, υποχρεωτική καθίσταται από αύριο η χρήσης μάσκας, ως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό, σε περισσότερους κλειστούς χώρους. Η αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα αποδεικνύει ότι ο ιός είναι εδώ και τρέφεται από τα λάθη μας είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας την επέκταση του μέτρου. Ενδεικτικά, ο πληθυσμός υποχρεούται στη χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς καθώς και σε σούπερ μάρκετ, ασανσέρ, όπως επίσης και για εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νικος Χαρδαλιάς, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και σε περιοχές της Αττικής όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Nα εφαρμοστεί πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις η χρήση μάσκας ζητά το Κίνημα Αλλαγής και καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε οι κανόνες προστασίας να τηρούνται και στους τόπους λατρείας αλλά και στις κάθε φύσεως ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση», ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, γνωστοποιώντας ότι εστάλη εγκύκλιος προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπενθυμίζοντας τις σχετικές αποφάσεις ως προς την ακριβή και συνεπή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προφύλαξης για την προστασία της δημόσιας υγείας στους Ιερούς Ναούς.ή τους.

Η Τουρκία θα μπορούσε να διακόψει τις επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο προσωρινά, εν αναμονή συνομιλιών με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν. Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο κ. Καλίν είπε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να τεθούν σε αναστολή οι επιχειρήσεις, σαν εποικοδομητική προσέγγιση για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Έχουμε διαμηνύσει πως θέλουμε έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας θετική ενέργεια τη δήλωση του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν,

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη για διάλογο αλλά όχι υπό το κράτος απειλών», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη συνάντησή του με την Ισπανίδα ομόλογό του Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια. Διευκρίνισε ότι «η διαφορά μας με την Τουρκία αφορά μόνο την υφαλοκρηπίδα». Την ανάγκη σταθερότητας στη Μεσόγειο υπογράμμισε η Ισπανίδα ΥΠΕΞ , εκφράζοντας την «πλήρη στήριξή» της προς την Ελλάδα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στην συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Αλίσια Γκονζάλες Λάϊα.ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στα Κύθηρα το 2017, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πειραιά ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Λιότσιος, και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Δικαίωμα διορισμού σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο σε πολίτες που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας εξαιτίας των πυρκαγιών στο Μάτι δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία, το δικαίωμα του διορισμού παρέχεται και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή σε ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της Χίου την 25η Αυγούστου 2016.

Σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται ο διορισμός των προσώπων αυτών, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στην σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.

Να μεταφερθούμε στην Μαδρίτη, όπου υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους έπειτα από απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης, λόγω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην ισπανική πρωτεύουσα. Προτείνεται ακόμη και η δημιουργία νοσοκομείου εκστρατείας στο αεροδρόμιο.

Από σήμερα έως και την Κυριακή, 2 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ρεματιάς φιλοξενεί το 6ο Our Festival στο Ευριπίδειο Θέατρο με ελεύθερη είσοδο. Περισσότερα από την Μαρία Βασιλοπούλου…

Πολύ υψηλός είναι αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορία 4 σε: Αττική Κύθηρα Βοιωτία Εύβοια Κορινθία Αργολίδα Λακωνία Χίο και Λέσβο.

Σε ότι αφορά την Αττική θα είναι αίθριος αύριο. Η Θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου – 35 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα