back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο πάρκο Αμπελοκήπων ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Υπερψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η εισήγηση του αντιδημάρχου Βασίλη Αξιώτη για την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στο πάρκο των Αμπελοκήπων, δίπλα στην στάση του μετρό.

Υπέρ, με τον όρο να γίνει προσθήκη του ψηφίσματος των συλλόγων και των κατοίκων για την διάσωση του πάρκου, ψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν και οι Γιώργος Καραμπελιάς και Γιώργος Βουλγαράκης , επικεφαλής των συνδυασμών Αθήνα για την Ελλάδα και Αθήνα και πάλι Αθήνα ενώ λευκό ψήφισε ο Βασίλης Καπερνάρος, επικεφαλής του συνδυασμού Αθήνα το Σπίτι μας.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσυ τον Ιούνιο το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης (νομικό πρόσωπο που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας) μίσθωσε το ακίνητο σε ιδιωτική εταιρεία η οποία εξέδωσε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων οικοδομικές άδειες για την κατασκευή δύο κτισμάτων με χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τρεις θέσεις στάθμευσης.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων και τις παρεμβάσεις των δημοτικών συνδυασμών Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της ΑΘήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, τον περασμένο Ιούνιο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε τη διερεύνηση του θέματος.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα