back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Από τους τοίχους του μαντείου των Δελφών στην Κηφισιά 

Διαβάστε επίσης

Τριάντα έξι Δελφικά Παραγγέλματα των Επτά Σοφών της αρχαιότητας, τα οποία έχουν αποτυπωθεί σε έξι μαρμάρινες στήλες κοσμούν, εδώ και λίγες ημέρες, την πλατεία, πάνω από το Alsos Parking, στον Δήμο Κηφισιάς.

Στόχος του έργου είναι τα παραγγέλματα, τα οποία αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας, να εντυπωθούν για πάντα στη συλλογική συνείδηση των πολιτών.

Τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου αυτού έργου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020, σε μια λιτή εκδήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας το επόμενο διάστημα αλλά και τα επόμενα χρόνια θα θαυμάζουν αυτό το έργο και θα προσπαθούν να απομνημονεύσουν κάποια παραγγέλματα ή να τα υιοθετήσουν στην ζωή τους», δήλωσε κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

«Λίγα μέτρα από τις περίφημες σαρκοφάγους που αποδίδονται στην οικογένεια του Ηρώδη του Αττικού και τα αρχαιολογικά ευρήματα γύρω από το κέντρο της Κηφισιάς έρχονται τα Δελφικά Παραγγέλματα να συνδέσουν νοερά μέσα από τους αιώνες και τις χιλιετηρίδες τη σοφία των προγόνων μας και την ανάγκη να τιμούμε και να αναδεικνύουμε το έργο τους» επισημαίνει ο κ. Θωμάκος. «Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία κρύβει ευαισθησία και αγάπη για τον πολιτισμό μας, τα ελληνικά γράμματα και τα φώτα που έδωσε αυτός ο τόπος σε όλο τον κόσμο.

Η Κηφισιά είναι ένας από τους 12 Δήμους της αρχαίας Αθήνας που ήκμασε, την κλασική αρχαιότητα, την προκλασική αρχαιότητα και ακόμα πιο πίσω. Επιφανείς προσωπικότητες επέλεξαν τον έφορο και ελκυστικό αυτό τόπο για να ζήσουν. Ανάμεσά τους ο πατέρας της Αττικής Κωμωδίας, ο Μένανδρος ο Κηφισεύς και αργότερα ο Ηρώδης ο Αττικός.

Τα Δελφικά Παραγγέλματα κοσμούν πλέον το κέντρο της Κηφισιάς και κάνουν ακόμα πιο όμορφη την περικαλλή πόλη μας. Το έργο αυτό έχει πατέρα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρο Ζαπάντη».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα