Πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων καθώς και λιπαρών οξέων Ω3, Ω6 και Ω9, το ιπποφαές, αυτή η πορτοκαλί υπερτροφή ευεργετεί τον οργανισμό μας σε πολλαπλά επίπεδα.
Επιστημονικές αναλύσεις αποκάλυψαν ότι το ιπποφάες είναι μία «βόμβα υγείας» για τον οργανισμό, αφού είναι εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, τόσο σε ποικιλία όσο και σε ποσότητα. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι οι περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικές ουσίες και κυρίως σε βιταμίνη C και Ε, και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα απ’ ό,τι υπάρχει στα ακτινίδια, τα πορτοκάλια και τις ντομάτες. Επιπλέον είναι πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχείων, μετάλλων (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο σελήνιο, ψευδάργυρο) καθώς και λιπαρά οξέα Ω3, Ω6 και Ω9.
Ο καρπός του μπορεί να προστεθεί σε φαγητά και τροφές όπως το γιαούρτι. Επίσης μπορεί να γίνει μαρμελάδα, αλλά και να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή λικέρ. Πίνεται και ως ρόφημα, βράζοντας 4-5 καρπούς σε ένα μπρίκι με νερό για 3-4′.