back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Tο click away η καλύτερη λύση για να λειτουργήσει έστω και μερικώς το εμπόριο

Διαβάστε επίσης

Ως την καλύτερη εναλλακτική λύση προκειμένου να λειτουργήσει έστω και μερικώς το εμπόριο, χαρακτήρισε το click away, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καταλογίζοντας μικροψυχία τόσο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, που αντί -όπως είπε – να μπουν μπράβο στην κυβέρνηση, λαϊκίζουν.

Ο κ. Γεωργιάδης, την ομιλία του οποίου στη Βουλή, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι «η παράδοση εκτός», τις δύο πρώτες ημέρες που λειτούργησε και παρά τις τις άσχημες καιρικές συνθήκες, είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα και μάλιστα, τη δεύτερη μέρα είχε διπλάσιες παραγγελίες. «Σαφώς και δεν θα ισοφαρίσει τις απώλειες του Χριστουγεννιάτικου τζίρου, αλλά αν ανοίγαμε ολικά το λιανικό εμπόριο μέσα στις γιορτές θα οδηγούμασταν σε φαινόμενα τύπου Harrolds που λόγω του συνωστισμού, ανάγκασε την βρετανική κυβέρνηση να ξαναβάλει την χώρα σε σκληρό lockdown,κάτι που έγινε και στην Ολλανδία και στη Γερμανία», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
«Επομένως, το παράδοση εκτός είναι ένα θετικό μέτρο, όχι το ιδανικό», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας πάντως, ότι είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε άλλη πρόταση υπάρχει».
Αναφερόμενος στις εταιρείες ταχυμεταφορών και στην αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στο βάρος των παραγγελιών,είπε ότι ενώ στην πρώτη καραντίνα είχαν το μάξιμουμ 150.000 παραγγελίες να διεκπεραιώσουν,οργανώθηκαν στη συνέχεια κάνοντας προσλήψεις και εξασφαλίζοντας νέους αποθηκευτικούς χώρους,ώστε να μπορούν σε ημερήσια βάση να ανταποκριθούν σε 250.000 παραγγελίες και πάνω. «Όμως μας ξεπέρασε η πραγματικότητα,αφού οι παραγγελίες έφτασαν τις 500.000 και σε κάποια περίπτωση ακόμη και τις 800.000»,τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα