back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Νίκη Αραμπατζή στον Ραδιομαραθώνιο του Αθήνα 9.84: Ο σταθμός δίαυλος επικοινωνίας για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων

Διαβάστε επίσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια στήριξης του ΚΥΑΔΑ, μέσω του Αθήνα 9.84, αλλά και για τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου, μίλησε η Νίκη Αραμπατζή Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΡΑ.

«Πραγματικά είμαι συγκινημένη με την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής και θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ και όλο το προσωπικό του σταθμού μας, του σταθμού της πόλης, του Αθήνα 984, τους εργαζόμενους, τους δημοσιογράφους, τους συνεργάτες, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πήραν την απόφαση και οργάνωσαν αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία λαμβάνει χώρα από τις 6 το πρωί σήμερα και θα συνεχίσει μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα.

Ο σκοπός; Πολύ ιερός. Τα έσοδα, λοιπόν, είτε από το sms που θα πούμε στη συνέχεια, είτε από τον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί με ειδική αδειοδότηση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων -όπως και ο Ραδιομαραθώνιος διεξάγεται υπό αυτήν την αδειοδότηση- θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Νομίζω ότι ειδικά ο σταθμός τα τελευταία χρόνια έχει αποτελέσει το δίαυλο επικοινωνίας αυτών των μηνυμάτων για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, πόσο μάλλον των αστέγων, και όταν λέμε άστεγοι, όλες αυτές τις ώρες από εδώ, δεν εννοούμε μόνο όσους βλέπουμε στο δρόμο, αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της αστεγίας. Όταν λέμε «νεοάστεγος», λόγω και της κρίσης υπάρχει και αυτός ο όρος που έχει δημιουργηθεί, εννοούμε τον άνθρωπο που βρέθηκε σε αδυναμία, που άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα του, που έχασε τη δουλειά του και προσπαθεί να δει πώς θα διαχειριστεί τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει υπό άλλες συνθήκες, Μπορεί να είναι ένας από εμάς, ένας συγγενής μας, ένας φίλος μας, ακριβώς που να βρέθηκε σε αυτή τη δυσκολία. Έτσι, λοιπόν, ο σταθμός αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας αυτού του ζητήματος, της νεοαστεγίας, και παλεύουμε μέσα από φορείς που φέρνουμε, προφανώς, να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα αυτά. Μπορούμε να πούμε ότι ο Ραδιομαραθώνιος που διεξάγεται σήμερα αποτελεί και την κορωνίδα αυτών των ενεργειών, που αποτελεί, μπορούμε να πούμε, και την αφορμή για την έναρξη ενεργειών τέτοιων στο μέλλον, αρκετών και πολλών.

Υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου και αυτό μπορώ να το πω μετά βεβαιότητας. Και στα κεντρικά τηλέφωνα του σταθμού και σε εμάς ατομικά στα στελέχη της επιχείρησης, αλλά και παρακολουθώντας τον ειδικό λογαριασμό που έχουμε ανοίξει, υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου, που αυτό δείχνει ότι ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος σε αυτά τα θέματα και ότι προτίθεται να στηρίξει με οποιαδήποτε προσφορά, ακόμα και το 1 ευρώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια και πραγματικά τους ευχαριστούμε και τους καλούμε από εδώ και πάλι να συνεχίσουν, όσοι μπορούν και όσο μπορούν μέχρι τις 12 το βράδυ αύριο, που κλείνει ο λογαριασμός. Υπάρχει και ένα sms που έχουμε ενεργοποιήσει για το σκοπό αυτό, που μπορεί ο κόσμος, με ελάχιστο κόστος, με τελική τιμή χρέωσης το 1,67, να στείλει τη λέξη 984, ενιαίο χωρίς κόμμα, να το αποστείλει στο 54534.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα πολυϊατρεία Medicity, τα οποία δωρεάν παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλους τους προσερχόμενους στο σταθμό να διεξάγουν rapid test για την ασφάλεια της διαδικασίας, καθώς επίσης και την εταιρεία Neon Services, η οποία ανά μία ώρα απολυμαίνει το χώρο των studio που εναλλάσσεται κόσμος, ακριβώς για να μπορεί να διεξάγεται και με ασφάλεια για να μην υπάρχει φόβος για το προσωπικό».

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού: GR97 0172 0490005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα