back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

«Ολονύχτια ρεβεγιόν» – Τι λένε οι Αθηναίοι για τα περιοριστικά μέτρα

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ και τους εντατικούς ελέγχους της Αστυνομίας, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν την λύση να διανυκτερεύσουν σε σπίτια συγγενών και φίλων, όπως δηλώνουν σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, οι μετακινήσεις θα πραγματοποιούνται με την αποστολή SMS στο 13033 και τον κωδικό “6”. Θα πρέπει να έχουν όλοι την ταυτότητά τους.

Εξάλλου, σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα Χριστούγεννα. Εντατικοί έλεγχοι και μπλόκα σε διάφορα σημεία, ακόμα και έλεγχοι στα σπίτια αν υπάρξουν καταγγελίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο της αστυνομίας προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα.

Εν τω μεταξύ, υπό κανονικές συνθήκες, παραμονή Χριστουγέννων, αντηχούσαν σήμερα παντού παιδικές φωνές και μελωδίες από τα παραδοσιακά κάλαντα. Η απόφαση για απαγόρευση τους, λόγω των συνθηκών του κορονοϊού, φαίνεται να έχει ενοχλήσει κυρίως τους γονείς, με τους περισσότερους από τους ερωτηθέντες να δηλώνουν ότι αφενός αντιλαμβάνονται με αίσθημα ευθύνης την κρισιμότητα της κατάστασης , αλλά αφετέρου θεωρούν ότι «τα παιδιά θα μπορούσαν σε εξωτερικό χώρο (όπως έξω από τα καταστήματα) να πούνε τα κάλαντα».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα