back to top
22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

22.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Νέο κύμα πληρωμών εντός της εβδομάδας και έως το τέλος Ιανουαρίου

Διαβάστε επίσης

Οι πληρωμές, οι οποίες ξεκίνησαν από τις 17 Δεκεμβρίου, θα καλύψουν συνολικά περίπου πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Ειδικότερα:

– Αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου από πληττόμενες επιχειρήσεις, ενώ η πληρωμή για τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις ενδέχεται να γίνει εντός των επομένων ημερών.

Η υποβολή αιτήσεων για την αναστολή συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου, ολοκληρώνεται στις 31 του μηνός.

Παράλληλα, αναμένεται το “πράσινο φως” σχετκά με την καταβολή αναδρομικών στους κληρονόμους – δικαιούχους για τις αντισυνταγματικές περικοπές των κύριων συντάξεων, κατά το επίμαχο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016. Πρόκειται για όσους έχουν ήδη υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με την αίτηση. Για τους υπόλοιπους έχει δοθεί προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021. Συνολικά, οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 172.222.

Εντός του Ιανουαρίου, θα καταβληθεί το τμήμα του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο αφορά τη συμμετοχή του κράτους, στους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο.

Στις 31 Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους 482.335 δικαιούχους. Επίσης, τα επιδόματα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά, στέγασης, στεγαστικής συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ομογενών, η σύνταξη υπερηλίκων, καθώς και τα επιδόματα παιδιού και ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ από μη επιδοτούμενους μακροχρονίως ανέργους για την έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ.

Δίμηνη παράταση επιδόματος ανεργίας: Για όσους ανέργους η επιδότησή έληξε εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου.

Για ανέργους των οποίων η επιδότησή έληξε ή λήγει εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα γίνει τον Ιανουάριο και για τον δεύτερο μήνα, τον Φεβρουάριο.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα