back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Γιάννης Κότσιρας στον Αθήνα 9.84 για την διαδικτυακή παράσταση-αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι στον Σταυρό του Νότου

Διαβάστε επίσης

Μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στο γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι μέσω μιας μελωδικής διαδρομής που ξεκινά από τη δεκαετία του ’30 και φτάνει έως και τις μέρες μας, θα παρουσιάσει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 21.00, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, σε ένα μοναδικό live streaming, ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας.

Πρόκειται για ένα προγραμματισμένο κύκλο παραστάσεων που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, όμως, δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ λόγω της πανδημίας.

Για αυτή την επάνοδό του στα μουσικά δρώμενα μέσω της συγκεκριμένης παράστασης που έχει τίτλο «Αν μας σπάσουν το μπουζούκι» αλλά και την πρόθεσή του να «επαναφέρει» στο προσκήνιο το αγαπημένο του μουσικό όργανο, το μπουζούκι, μίλησε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Κότσιρας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, επισημαίνοντας ότι μαζί με τους μουσικούς του θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν το κλίμα μιας ζωντανής συναυλίας, έστω και διαδικτυακά.

«Η ιδέα για αυτή την παράσταση γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη που ένιωσα να ”ξανασυστήσω” το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι στον κόσμο, καθώς έβλεπα ότι έχουν απομακρυνθεί και από τα ΜΜΕ αλλά κυρίως από την ίδια τη δισκογραφία. Ήταν ένας τρόπος να κάνω μια υπενθύμιση-ειρηνική μουσική διαμαρτυρία. Θέλω να θυμηθεί ο κόσμος, μέσα από αυτή τη διαδικασία, πόσο αγαπησιάρικο είναι το λαϊκό μας τραγούδι».

Προσπαθώντας να παραμείνει δημιουργικός, σε μια εποχή που, όπως ο ίδιος είπε, δεν το επιτρέπει, ο Γιάννης Κότσιρας, τόνισε ότι αυτό που έχει κερδίσει την περίοδο της πανδημίας είναι περισσότερος χρόνος με την οικογένειά του καθώς και χρόνος να θυμίζει στον εαυτό του πόσα ωραία πράγματα είναι αυτά που όταν τα έχουμε δεν τα εκτιμούμε και όταν τα χάνουμε καταλαβαίνουμε την αξία τους.

«Τα απλά είναι και τα σημαντικά στη ζωή μας και με τους ρυθμούς της καθημερινότητας, τα προσπερνάμε, όπως μια απλή βόλτα για καφέ με τους φίλους μας. Βέβαια, αυτά που έχω χάσει μέσα στην πανδημία είναι πολύ περισσότερα».

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι , όπως ανέφερε, διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν επενδύουν στον πολιτισμό :

«Η λέξη πολιτισμός είναι μια άγνωστη λέξη που τη θυμούνται μόνο προεκλογικά. Αυτή η αδιαφορία, η ανυπαρξία και η αδιαλλαξία τους, έχει καταγραφεί στη σκέψη και στο μυαλό μου και θα σκεφτώ πώς θα συμπεριφερθώ από εδώ και πέρα σε ανάλογες περιστάσεις. Δεν μπορείς να προσφέρεις μονίμως χωρίς ανταλλάγματα. Εφόσον προσφέρεις, πρέπει να μη σε ξεχνούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα