back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Γιώργος Αδαμίδης: Επρεπε εξ αρχής να πέσουν στη μάχη της αποκατάστασης όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Πολιτική Προστασία να έχει την ευθύνη του συντονισμού

Διαβάστε επίσης

 

Ευθύνες στην κεντρική πολιτική εξουσία, καταλόγισε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το βαρύ χιονιά, ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, ανέφερε ότι: «Αυτό που έγινε τα δύο τελευταία 24ωρα, έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή. Να πέσουν δηλαδή στη μάχη της αποκατάστασης όλοι οι εμπλεκόμενοι, χωρίς να εξαιρείται η Πολιτική Προστασία, στην οποία ανήκει και η κύρια ευθύνη για τον συνολικό συντονισμό του έργου.»

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη κεντρική εξουσία επειδή καθυστέρησε να συντονίσει αυτό το μπάχαλο.

Και υποστήριξε πως «αν αφήσεις μια εταιρία, που είναι υπό την επίβλεψη του Δημοσίου και τις δομές της Αυτοδιοίκησης οι οποίες βρίσκονται υπό την εποπτεία ενός άλλου υπουργείου, αρχίζει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στη κεντρική εξουσία, που καθυστέρησε να συντονίσει αυτό το μπάχαλο. Η Πολιτεία από κοινού με την εταιρία (σσ ΔΕΔΔΗΕ) να συναποφασίσουν για τον καθαρισμό των περιοχών με έντονη δεντροφύτευση. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τη πτώση τεράστιων δέντρων και όχι με το κλάδεμά τους» 

Για τον κύριο Αδαμίδη: «Στην ώρα της μάχης, κάποιοι επέλεξαν να αναζητήσουν ευθύνες και όχι να δουν πως θα συνδράμουν όλοι μαζί στην αποκατάσταση των εκτεταμένων βλαβών, από το πέρασμα της Μήδειας. Και το έκαναν για να μην χρεωθούν ευθύνες. Δηλαδή, όπως λέει και η παροιμία …φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ισως να μην περίμεναν να είναι τέτοιας έκτασης η κακοκαιρία.
Εμείς, ως εργαζόμενοι και ως ΔΕΔΔΗΕ, είχαμε να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα και βαρύτερα προβλήματα στη Βόρειο Ελλάδα, όπου όμως τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα λόγω της εμπειρίας του πληθυσμού, του κρατικού μηχανισμού, αλλά και του γεγονότος ότι διαθέτουν περισσότερα εκχιονιστικά μηχανήματα.»

Ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απέρριψε τις αιτιάσεις περί του δικτύου της ΔΕΗ, όπως ακούστηκαν σε δημόσιες συζητήσεις, λέγοντας πως «Το υπάρχον δίκτυο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα παλαιότητας, αλλά επάρκειας λόγω των καταστροφών που υπέστη από τις πτώσεις δέντρων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα