back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πανελλαδικές 2021: “Κλειδώνουν” οι ημερομηνίες των εξετάσεων – Τι είπε η Ν. Κεραμέως

Διαβάστε επίσης

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν πιθανότατα οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως αποκάλυψε μιλώντας στα «ΝΕΑ» η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα των πανελλαδικών αλλά και η παράταση του σχολικού έτους.

«Η πιθανότητα παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου βρίσκεται μεταξύ των σεναρίων που εξετάζουμε» σημείωσε η κ. Κεραμέως και εξήγησε ότι «η τηλεκπαίδευση προχωρά, ωστόσο είναι σαφές και ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση»

«Συνιστά λύση ανάγκης όταν για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι εφικτή η διά ζώσης εκπαίδευση» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας και επισήμανε ότι «από τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι αποφάσεις μας».

Αναφερόμενη στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής η υπουργός Παιδείας τόνισε την ανάγκη να μην επαναληφθεί το φαινόμενο να εισάγονται υποψήφιοι στα ΑΕΙ με πολύ χαμηλή βαθμολογία: «Όταν επιτρέπουμε να εισάγεται κάποιος με βαθμό 1/20 στο Πανεπιστήμιο, κοροϊδεύουμε πρώτα τον ίδιο τον φοιτητή γιατί οι πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει είναι πολύ χαμηλές. Κοροϊδεύουμε, όμως, και τους άλλους φοιτητές που πάσχισαν να επιτύχουν υψηλότερες επιδόσεις για την εισαγωγή τους στο ίδιο τμήμα, αλλά και τον έλληνα φορολογούμενο που καταβάλλει φόρους για φοιτητές που πιθανότατα δεν θα αποφοιτήσουν».

Επισήμανε επίσης «το παράδοξο να έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς εισακτέων στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παράλληλα τον χαμηλότερο δείκτη αποφοίτησης. «Κάθε χρονιά που περνάει με αυτό το σύστημα, αφήνουμε τμήμα μιας γενιάς να χαραμίζεται, γι’ αυτό και είναι σημαντικό η αλλαγή αυτή να εφαρμοστεί κανονικά από φέτος. Η κοινωνία απαιτεί λύση σε αυτή την παθογένεια» κατέληξε η κ. Κεραμέως

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα