back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πανεπιστημιούπολη αποκτά το Μοσχάτο

Διαβάστε επίσης

Η 4η πανεπιστημιούπολη του ΠΑΔΑ στο Μοσχάτο

Έως τον Νοέμβριο του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης του χώρου στη Πειραιώς, όπου και θα μεταφερθεί η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Για αναβάθμιση της περιοχής κάνει λόγο ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Σε αυτόν τον χώρο, πριν τον αγοράσει το Πανεπιστήμιο εκδίδονταν το περιοδικό Ρομάντζο, και αργότερα τα Νέα και η Ελευθεροτυπία», αναφέρει ο κ. Ευθυμίου, «βρίσκεται στον αριθμό 52 της οδού Πειραιώς και είναι  συνολικού εμβαδού 7.624,54 τ.μ. Ήδη μετά την ανακοίνωση έχουν αυξηθεί τα ενοίκια στην περιοχή. Το να έχεις ένα πανεπιστήμιο στην πόλη σου είναι κάτι θετικό. Θα ζωντανέψει η γειτονιά, θα ανοίξουν μαγαζιά, θα υπάρχει προσέλευση της νεολαίας κλπ.  Ένα θέμα, που θα προκύψει είναι οι θέσεις στάθμευσης».

Ο δημάρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Καλδή

«Ο δήμος θα προσφέρει όπου μπορεί στην υποστήριξη της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του. Επίσης υπογράψαμε με τον πρύτανη ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με προτεραιότητα την υποστήριξη του Δήμου για τη δημιουργία ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σχετικού με τα προβλήματα της πόλης μας», προσθέτει ο κ. Ευθυμίου. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα