back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Διεθνής Αμνηστία ζητά αντίδραση της Αγγλίας για τους εργάτες στο Κατάρ

Διαβάστε επίσης

H Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα την Ομοσπονδία της Αγγλίας να συμμετάσχει στη διαμαρτυρία διάφορων εθνικών ομάδων, ώστε να ασκηθεί πίεση στις αρχές του Κατάρ, προκειμένου να τερματίσουν την κακή μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Με ανακοίνωσή της, η Διεθνής Αμνηστία, ανέφερε ότι «η Αγγλία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας, Ολλανδίας και Νορβηγίας, ώστε η FIFA ν’ αναλάβει τις ευθύνες της για ν’ αποτρέψει, μετριάσει και διορθώσει τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου».

Από την αρχή, οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει τους όρους με τους οποίους οι εργαζόμενοι δουλεύουν στα στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τονίζοντας ότι ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους τομείς.

Μάλιστα η αγγλική εφημερίδα “The Guardian” αποκάλυψε πως τουλάχιστον 6.500 εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, την τελευταία δεκαετία στα «φαραωνικά» έργα υποδομής του Κατάρ για να φιλοξενήσει τους αγώνες του Μουντιάλ.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα