back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Και νέα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων μετά την επαναλειτουργία τους

Διαβάστε επίσης

Μετά το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις 31 Μαΐου, θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για την στήριξή τους, με πρωτεύον την κάλυψη των ενοικίων, γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Γεωργιάδης εκμυστηρεύτηκε ότι αμέσως μόλις ανοίξουν τα γυμναστήρια ο ίδιος θα σπεύσει αμέσως να εγγραφεί και παρακίνησε τους πολίτες να πράξουν το ίδιο, ώστε φέτος το καλοκαίρι να μην υπάρξει κάμψη της κίνησης των γυμναστηρίων, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. «Αυτή η συνήθεια να πέφτει η κίνησή τους το καλοκαίρι, πρέπει να σπάσει», τόνισε ο υπουργός.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι το κράτος δεν θα αφήσει χωρίς βοήθεια τα γυμναστήρια και όλους τους μακροχρόνια κλειστούς χώρους και μετά την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους, λέγοντας ότι στις 28 με 30 Μαΐου θα ανοίξει και η πλατφόρμα του ΕΣΠΑ, μέσω της οποίας τα γυμναστήρια θα λάβουν μη επιστρεπτέα επιδότηση, συναρτήσει του αριθμού των εργαζομένων. Έτσι, εξήγησε, για έναν εργαζόμενο η επιδότηση θα είναι 4.000 ευρώ, ενώ από εννέα εργαζόμενους και πάνω το ποσό ανέρχεται σε 17.000 ευρώ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα