back to top
22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο οίκος Christian Dior στην Ακρόπολη αναβιώνει φωτογράφηση του 1951

Διαβάστε επίσης

H συλλογή με τίτλο “Cruise 2022” του οίκου Christian Dior, έμπνευση της ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, θα παρουσιαστεί στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο γαλλικός οίκος μόδας πήρε το “πράσινο φως” από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για φωτογράφηση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, ανάμεσα στα οποία και η Ακρόπολη.
Η άδεια για την Ακρόπολη επιτρέπει τη φωτογράφηση αλλά όχι τη βιντεοσκόπηση των μοντέλων στον Ιερό Βράχο.  Επίσης, το ΚΑΣ ενέκρινε την υπό αυστηρούς όρους, χρήση μνημείων όπως το Ηρώδειο, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και ο Ναός του Δία, στη Νεμέα.
Αύριο, Πέμπτη 27 Μαΐου, θα συζητηθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων η παραχώρηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, για την επίδειξη μόδας του οίκου.
Σε ανακοίνωση του οίκου μόδας πριν λίγους μήνες αναφέρεται:
«Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022».
Τα μοντέλα του γαλλικού οίκου θα βρεθούν μπροστά στον Παρθενώνα για την αναβίωση της φωτογράφησης του 1951, που είχε κάνει ο φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, για το Paris Match.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα