back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση στη Βουλή με Σ. Ελευθεριάδου – Θ. Πλεύρη για το σωφρονιστικό σύστημα

Διαβάστε επίσης

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνας Ελευθεριάδου, η οποία μίλησε για περιστολή δικαιωμάτων των ποινικών και πολιτικών κρατουμένων.

Η φράση της προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σε υψηλούς τόνους ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει την θέση του αν συμφωνεί με τον όρο πολιτικός κρατούμενος.

«Ο λόγος για τον όποιο εκτίεις την ποινή σου είναι ποινικός δεν είναι πολιτικός. Δεν σας πήγε καλά το θέμα Κουφοντίνα τώρα υιοθετείτε τον Δημάκη.. να σηκωθείτε και να πείτε ο Κουφοντίνας είναι ποινικός.. αρκετά τον χαϊδέψατε», απάντησε ο Θανάσης Πλεύρης στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για το σωφρονιστικό σύστημα.

Η κ. Ελευθεριάδου αντέτεινε λέγοντας στον κ. Πλεύρη: «Αυτό σας ενόχλησε; Όλα αυτά που είπα για τις απευθείας αναθέσεις και τη Σοφία Νικολάου δεν σας ενοχλούν;».

Εν τω μεταξύ, συκοφαντική για τη χώρα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, την αναφορά της Σουλτάνας Ελευθεριάδου, για τους «πολιτικούς κρατούμενους». Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι: «στην Ελλάδα πολιτικοί κρατούμενοι δεν υπάρχουν. Θα πρέπει να μας πει λοιπόν ποιον εννοεί; Εννοεί μήπως τον Δημήτρη Κουφοντίνα για τον οποίο τόσο αγώνα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ας απαντήσει ευθέως. Κι ας μας πει και το κόμμα της αν συμφωνεί με την άποψή της. Η πολιτική ελαφρότητα, γίνεται επικίνδυνη όταν εκθέτει τη χώρα».

Νewsroom Aθήνα 9.84, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα