back to top
16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

16.4 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ο Κώστας Μακεδόνας μιλά στον Αθήνα 9.84 για την κυριακάτικη «Συναυλία στο Ραδιόφωνο», αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

Διαβάστε επίσης

Η 8η στη σειρά «Συναυλία στο Ραδιόφωνο», του Αθήνα 9.84, έχει το…άρωμα μιας άλλης εποχής.

Είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο στιχουργό (και δημοσιογράφο και συγγραφέα) Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Στον άνθρωπο με τη γνήσια λαϊκή φλέβα, εκείνον που έχει γράψει τραγούδια που θυμίζουν ποιήματα, με μια ιδιαίτερη λαϊκή χροιά.

Αμέτρητα τραγούδια που ξεχειλίζουν συναισθήματα, που αγγίζουν και προβάλουν τις διαφορετικές πτυχές της στιχουργικής του προσωπικότητάς, την πολιτική, την κοινωνική, την ερωτική.

Γι αυτή την ξεχωριστή συναυλία που θα μεταδοθεί την προσεχή Κυριακή 6 Ιουνίου στις 9μμ από τη συχνότητα του σταθμού στους 98,3 και ταυτόχρονα θα μεταδίδεται με εικόνα στο κανάλι του Αθήνα 9.84 στο youtube αλλά και στο site, μίλησε στο σταθμό της πόλης και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου ο αγαπημένος ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας τον οποίο θα απολαύσουμε στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού.

«Ήταν πολύ δύσκολο να διαλέξεις 17 από τα τόσα τραγούδια που έχει γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Ξεκίνησα να κάνω επιλογές μεταξύ 1200 τραγουδιών τα οποία σταδιακά έγιναν 400, μετά 200, φτάσαμε στα 80 και εν τέλει στα 17 που αποφασίσαμε να τραγουδήσουμε. Κάθε φορά η ”αφαίρεση” κομματιών ήταν βασανιστική. Η σκέψη μου ήταν να πάρουμε κάτι από τις περισσότερες συνεργασίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου, τις πιο χαρακτηριστικές. Θέλαμε τον ερωτικό Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον πολιτικό, τον σκωπτικό», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε, όπως τόνισε και ο ίδιος, «είναι τόσα πολλά τα αγαπημένα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου που δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις».

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια, ανέφερε: «Μαζί με τους συνεργάτες μου, ξεκινήσαμε νωρίς την προετοιμασία για το φετινό καλοκαίρι ελπίζοντας ότι κάτι θα γίνει, αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη έτοιμες, κλεισμένες δουλειές και σε επίπεδο προσωπικών συναυλιών και σε επίπεδο συναυλιών σε σχέση με το 1821, όπως για παράδειγμα μια παραγωγή που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, προγραμματίζονται συναυλίες στην Κύπρο που έχει ανοίξει πάλι την αγκαλιά της να μας υποδεχτεί. Υπάρχει μπροστά μας ένα καλοκαίρι που έρχεται να φέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα