back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κ. Χατζηδάκης: Οι ρυθμίσεις ισχύουν στην Ευρώπη και στοχεύουν στην προστασία εργαζομένων

Διαβάστε επίσης

«Το εργασιακό νομοσχέδιο θα μας δικαιώσει πολιτικά γιατί οι ρυθμίσεις του είναι ρυθμίσεις Ευρώπης και κοινής λογικής», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για πολιτική ζάλη και εμπάθεια που την οδηγούν απέναντι στους εργαζόμενους.

Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο κ. Χατζηδάκης ήταν ιδιαίτερα οξύς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι θα απόσχει από την ψηφοφορία γιατί αν παραμείνει θα αναγκαστεί να ψηφίσετε τα 5/6 των διατάξεων του νομοσχεδίου, που είναι νόμοι και προτάσεις που η αξιωματική αντιπολίτευση είχε φέρει στον δημόσιο διάλογο όταν ήταν κυβέρνηση.

Για το επίμαχο ζήτημα των υπερωριών ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «πάμε ετησίως στις 150 ώρες υπερωρίας και όσοι εργαζόμενοι υπερβούν το ωράριο τους με τη σύμφωνη γνώμη τους θα πάρουν 40% παραπάνω για κάθε υπερωριακή ώρα».

«Οι ρυθμίσεις που φέρνουμε ισχύουν στην Ευρώπη, δεν είναι δίκες μας πατέντες, συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και στοχεύουν και στην προστασία εργαζομένων», υποστήριξε ο κ Χατζηδάκης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι ξυφουλκεί εναντίον του νομοσχεδίου πριν καν το δει.

Για νομοσχέδιο που δεν έχει κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου, τονίζοντας ότι αυτό διαμορφώθηκε καθ υπαγόρευση του ΣΕΒ.

«Δημιουργείτε στην Ελλάδα μια ειδική οικονομική ζώνη με την εργασία να βρίσκετε στο στόχαστρο» σχολίασε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκίωτης και πρόσθεσε «μη φτάσουμε σε εργαζόμενους προϊστορικής εποχής».

Για σκοτάδι και όχι πρόοδο έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης και τόνισε ότι το νομοσχέδιο τα δίνει όλα στην εργοδοσία.

«Η συνεχής υπονόμευση κάθε εργασιακού δικαιώματος θα συνεχίζει για όσο η χώρα βρίσκεται στο μνημόνια, στη φυλακή του χρέους σε όσα έχουμε ονομάσει χρεοδουλοπαροικία» είπε η εισηγήτρια του Μέρα 25 Μαρία Απατζίδη.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα