back to top
22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κριτική δέχεται το εργασιακό νομοσχέδιο από το σύνολο των συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική δέχεται το εργασιακό νομοσχέδιο από την πλειονότητα των συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων αλλά και των παραγωγικών φορέων, εκπρόσωποι των οποίων καταθέτουν από το πρωί τις απόψεις τους επί των νέων διατάξεων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πρώτη μίλησε η υπεύθυνη του τομέα Απασχόλησης του ΣΕΒ, Αικατερίνη Δασκαλάκη, η οποία παρατήρησε ότι «το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και αξιοποιεί το ευέλικτο σύστημα απασχόλησης,με τρόπο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες πρακτικές».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ανέφερε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται να απορυθμίσει το Εργατικό Δίκαιο και την αγορά εργασίας, ενώ δεν αποτελεί εφαλτήριο για ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαδάς, έκανε λόγο «για ένα πολυνομοσχέδιο που αφήνει τους συντριπτικά περισσότερους δυσαρεστημένους,έχει πολλές ασάφειες και χτυπάει τον πυρήνα του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, ανέφερε ότι «με τις νέες διατάξεις δημιουργείται μια εργασιακή ζούγκλα κι ένας εργαζόμενος «λάστιχο» που δεν θα έχει ωράριο,ούτε θα έχει ελεύθερες Κυριακές».Επίσης, είπε ότι το νομοσχέδιο αποδυναμώνει τη συλλογική αυτονομία και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Για νομοσχέδιο προστασίας του εργοδότη και του ΣΕΒ,ύμνου της ατομικότητας και μίσους στη συλλογικότητα», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς, προβλέποντας ότι με την εφαρμογή του θα αυξηθεί η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία.

Θετικές χαρακτήρισε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Αντώνης Μέγγουλης εκ μέρους της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), ο οποίος αναφερόμενος στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εκτίμησε ότι θα εξυπηρετήσει το λιανεμπόριο που έχει πολλές ανάγκες ειδικά στην τουριστική σεζόν. Την άποψη ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηλίας Κικίλιας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Νίκος Ζωητός.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα