back to top
16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση έφερε τρία άρθρα ως “βιτρίνα” του νομοσχεδίου και τα υπόλοιπα είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση γνώριζε ότι αυτές τις ημέρες έχουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις και όμως προγραμμάτισε να φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή για ψήφιση ,άρα το κάνει επίτηδες, τη στιγμή μάλιστα που, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία» Αυτά δήλωσε ως απάντηση στην κατεπείγουσα αγωγή της Νίκης Κεραμέως κατά της αυριανής 24ωρης απεργίας για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά απαξιώνει πλήρως τους εργαζόμενους και χαρακτήρισε “βιτρίνα” τα άρθρα που αφορούν στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων τα οποία και θα υπερψηφίσουν

«Πρόκειται για δυο διεθνής συμβάσεις εργασίας τις οποίες υπερψηφίζουμε. Αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια των εργαζομένων, στις γονικές άδειες καθώς και στη βία και την παρενόχληση στην εργασία. Η κυβέρνηση όμως φέρνε αυτά τα τρία κείμενα ως “βιτρίνα” για να πει ότι το νομοσχέδιο είναι καλό, ενώ το υπόλοιπο νομοσχέδιο είναι κόλαφος για τους εργαζόμενους»

Τέλος η κ Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα καταργήσει το νόμο» και ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει την εναλλακτική αυτού του νομοσχεδίου»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα