back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο κατ΄ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Έως τότε θα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι ιατροδικαστές ξηλώνουν το νέο αφήγημα του δράστη, ο οποίος αντικατέστησε το σενάριο της ληστείας μετά φόνου, με εκείνο του φόνου εν θερμώ, κατά τη διάρκεια έντονου καυγά. Τα ευρήματα της νεκροψίας, νεκροτομής, ωστόσο δείχνουν ότι ο στραγγαλισμός της 20χρονης επήλθε κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ ο θάνατος της ήταν «αγωνιώδης, δεν επήλθε ακαριαίως, και διήρκησε περίπου 6 λεπτά».

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, αναμένεται να αποφασίσουν άμεσα για την προσωρινή επιμέλεια της μόλις 11 μηνών κόρης της Καρολαϊν, με τον δράστη να δηλώνει δια του δικηγόρου του, ότι επιθυμεί το βρέφος να μεγαλώσει με την συνεπιμέλεια των δύο οικογενειών και όχι σε ίδρυμα.

Σε εξέλιξη από τις επτά και μισή το απόγευμα συγκέντρωση γυναικείων οργανώσεων στο Σύνταγμα, με αίτημα να καθιερωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία.

Υπό διοικητικό και ποινικό έλεγχο, έχει τεθεί ο συνδικαλιστής – αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας για τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά και την μεταχείριση του δράστη εάν από την αρχή ομολογούσε την πράξη του. Η εισαγγελέας ζητά να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Για παραποίηση των δηλώσεων του κάνει λόγο ο υπόλογος συνδικαλιστής.

394 νέα κρούσματα κορωνοϊου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, με το ποσοστό θετικότητας σε σχέση με τα test που πραγματοποιήθηκαν να διαμορφώνεται στο 0,94%
301 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 20 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 12.534 από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του SKAI, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Ανοιχτοί είναι από σήμερα παιδότοποι, λούνα παρκ, και υπηρεσίες ευεξίας, υπό συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης από σήμερα, μειώνεται η αναλογία των πελατών στα καταστήματα. Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 16 τμ. Υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας.

Παρατείνονται έως το άλλο Σάββατο, 26 Ιουνίου οι αεροπορικές οδηγίες για τον περιορισμό της πανδημίας. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Το κλειδί της πόλης των Τιράνων έλαβε σήμερα από το δήμαρχο της πόλης, Εριόν Βελιάι, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην αλβανική πρωτεύουσα. «Το κλειδί μια πόλης δεν είναι απλώς ένα εργαλείο για να ανοίξεις μια πόρτα, είπε ο δήμαρχος Βελιάι, αλλά ένδειξη εμπιστοσύνης, ως σύμβολο ανοιχτής καρδιάς, ανοιχτής αγκαλιάς, ανοιχτού μυαλού». Επικαλέστηκε γι΄αυτό μια προσωπική του εμπειρία όταν το 1991, μόλις 10 ετών βρέθηκε παράνομα στην Ελλάδα και μια οικογένεια Ιωαννιτών τον φιλοξένησε και στη συνέχεια του εμπιστεύτηκε το κλειδί του σπιτιού της για να νιώθει οικείος στην οικογένεια αυτή. «Η προσωπική σου ιστορία είναι η ιστορία των δύο λαών μας», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στον κ. Βελιάι και κάλεσε το δήμαρχο Τιράνων να προχωρήσουν οι δύο πρωτεύουσες από κοινού μπροστά με πράξεις για όλα τα θέματα για τα οποία συζήτησαν μεταξύ τους και αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό κ.α.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 59χρονος λιμενεργάτης ο οποίος το πρωί είχε τραυματιστεί σοβαρά στα δύο άκρα, όταν παγιδεύτηκε κάτω από κλαρκ φόρτωσης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες του Euro,

Ουγγαρία – Γαλλία: 1 – 1 τελικό.

Πορτογαλία – Γερμανία: 2 – 4

Στις 22.00 Ισπανία – Πολωνία.

Καιρός

Άστατος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 26,4 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα