back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Κολυδάς: Ο καύσωνας επιστρέφει δριμύτερος, στην Αττική η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 42 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε επίσης

Με ένα νέο κύμα καύσωνα ετοιμάζεται να μπει ο Ιούλιος. Μάλιστα αυτό το κύμα ζέστης θα επιστρέψει δριμύτερο και ισχυρότερο, καθώς όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος και Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ειδικά στην Αθήνα, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη τις επόμενες τρεις μέρες σε σχέση με τον προηγούμενο καύσωνα.

«Σε αρκετές περιοχές της Αττικής η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 με 42 ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι χαμηλότερη. Η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Πέμπτη. ενώ ο καύσωνας θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κολυδάς εξήγησε ότι η σημερινή μέρα είναι ο «προθάλαμος» για το πολύ ζεστό τριήμερο που ακολουθεί και συνέστησε υπομονή.

«Αυτός ο καύσωνας από αύριο μέχρι την Παρασκευή θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον προηγούμενο, καθώς θα επηρεάσει περισσότερες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά. Θα έχουμε το γνωστό καυτό λίβα και υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Σε γενικές γραμμές, οι άνεμοι από αύριο θα γυρίσουν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και θα ανεβάσουν και την υγρασία. Θα επηρεαστούν περισσότερο η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος και σε δεύτερη φάση τα νησιά με πολλή ζέστη και υγρασία».

Πάντως, όπως εξήγησε, από το Σάββατο η θερμοκρασία φαίνεται πως επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα η θερμοκρασία και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι ενώ σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δε φαίνεται να μας απασχολήσει ένα τρίτο, νέο κύμα καύσωνα για το επόμενο δεκαήμερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα