back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θ. Δημόπουλος: Επιτάχυνση εμβολιασμών και τήρηση των μέτρων προστασίας, η απάντηση στη μετάλλαξη Δέλτα

Διαβάστε επίσης

 

Στην μετάλλαξη Δέλτα και στους κινδύνους που προκύπτουν από την αυξημένη μεταδοτικότητά της, αναφέρθηκε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι πιο θανατηφόρα από τα υπόλοιπα μεταλλαγμένα στελέχη.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη, αλλά δεν είναι πιο θανατηφόρα. Όταν θα έχουμε περισσότερα άτομα που θα μολυνθούν, κάποια ανάμεσά τους θα τύχει να είναι περισσότερο ευάλωτα λόγω συνοσηρότητας και να νοσήσουν βαρύτερα.
Οι πλήρως εμβολιασμένοι και με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson προστατεύονται σε πολύ σημαντικό βαθμό και η πιθανότητα να νοσηλευθούν είναι μικρή.»

Σε ερώτηση εάν ο εμβολιασμός θωρακίζει απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής απάντησε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ανάπτυξη εξουδετερωτικών αντισωμάτων είναι μεν μικρότερη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η παρεχόμενη προστασία δεν είναι επαρκής για αποφυγή νοσηλείας. Είναι το βασικό στοιχείο που οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΣ.

Ο κ Δημόπουλος απηύθυνε έκκληση να εμβολιαστούν άμεσα όσοι Έλληνες δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι «επανέρχεται η σύσταση για μεγάλη προσοχή στους εσωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και σε ανοικτό περιβάλλον, εφόσον υπάρχει συγχρωτισμός»

Δήλωσε σύμφωνος με την προοπτική εμβολιασμού των εφήβων και είπε πως «θα ήταν καλό να ανοίξει η πλατφόρμα και στις μικρότερες ηλικίες, προκειμένου να ξεκινήσουν από τώρα τη διαδικασία, όσοι το επιθυμούν σε γνώση των οικογενειών τους.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα