back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Γ. Κουμουτσάκος: Πολλά υποσχόμενη η σχέση μας με την Λιβύη

Διαβάστε επίσης

Στη Λιβύη βρέθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης της Βουλής των Ελλήνων την οποία εκπροσώπησε στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Αλεξάνδρα Βουδούρη και Αθηνά Κορλίρα, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «η σχέση μας με την Λιβύη είναι πολλά υποσχόμενη. Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και μετά έγιναν πολλά βήματα με κορυφαία την επαναλειτουργία του ελληνικού προξενείου στη Βεγγάζη που είναι το πρώτο, όχι μόνο ευρωπαϊκό, αλλά το πρώτο ξένο προξενείο που άνοιξε σε αυτή την περιοχή της Λιβύης»

Τόνισε ότι «το προξενείο θα προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών καθώς υπάρχει και δραστήρια ελληνική κοινότητα και επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή ενώ θα διευκολύνει και σε πολλλες άλλες  τουριστικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.»

Αναφερόμενος στο Τουρκολυβικό σύμφωνο επεσήμανε πως «τόσο στη συνάντηση με το προεδρείο της Λυβικής Βουλής των αντιπροσώπων όσο και με τους προέδρους των Επιτροπών, το συμπέρασμα είναι ότι το θεωρούν παράνομο και παράτυπο. Από εκεί και πέρα και οι άλλοι συνομιλητές, στη Δυτική Λιβύη, κατανόησαν πως ένα κείμενο  συμφωνίας που θεωρείται  παράνομο από το σύνολο της ΕΕ είναι, αντί για όφελος βάρος για τη Λιβύη»

Σχετικά με την Σύνοδο του Βερολίνου ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αν και απούσα η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη τόσο από την απόφαση αποχώρησης των στρατευμάτων, έστω και αν η Τουρκία δεν φαίνεται ακόμα διατεθειμένη να αποχωρήσει, όσο και από τη διεξαγωγή των εκλογών τον Δεκέμβριο»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα