back to top
22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

SNF Nostos Hackathon και SNF Nostos Minecraft Challenge

Διαβάστε επίσης

Το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας καλεί να λάβετε μέρος στο πρώτο SNF Nostos Ηackathon και στο SNF Nostos Minecraft Challenge.

SNF Nostos Hackathon

Δύο εκδηλώσεις που απευθύνονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά κινούνται γύρω από έναν κοινό γενικό στόχο: τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την τεχνολογία.

Τι είναι όμως το Hackathon; Κατά κανόνα, το Hackathon αποτελεί έναν διαγωνισμό κατά τον οποίο προγραμματιστές υπολογιστών και άλλοι επαγγελματίες από τον κλάδο της τεχνολογίας προσπαθούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας κώδικα. Υπό μια ευρύτερη οπτική, το Hackathon θα μπορούσε τελικά να σημαίνει μια πρόκληση κατά την οποία χρειάζεται να βρεθεί η λύση σε ένα πρόβλημα με τη χρήση του ανθρώπινου νου.

Το SNF Nostos Hackathon 101: Επαναπρογραμματίζοντας τη ζωή – Ενισχύοντας το Ανθρώπινο Στοιχείο στην Ψηφιακή Εποχή απευθύνεται σε όλους και δεν προϋποθέτει ειδικές γνώσεις προγραμματισμού ή προηγούμενη εμπειρία.

Στο SNF Nostos Coder Hackathon: Εξανθρωπίζοντας την Τεχνολογία – Ενισχύοντας το Ανθρώπινο Στοιχείο στην Ψηφιακή Εποχή, επιλέγετε να εμβαθύνετε ακόμη περισσότερο στην πρόκληση και να πειραματιστείτε με κώδικα και δεδομένα.

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα στον διαγωνισμό, παίξε, μάθε, και κέρδισε ένα iPad Pro!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

SNF Nostos Hackathon 101: 25, 26, 27 Αυγούστου
Συμμετοχή σε 1 από τις ημέρες – μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου έως 24 ώρες πριν την ημέρα που θα επιλέξεις.

SNF Nostos Coder Hackathon: 28, 29 Αυγούστου
Συμμετοχή σε 1 από τις ημέρες – μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου έως 24 ώρες πριν την ημέρα που θα επιλέξεις.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στις 20:00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων των νικητών των κατηγοριών.

Το SNF Nostos Hackathon θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Δήλωση συμμετοχής εδώ

Οι διαγωνισμοί Hackathon διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Microsoft και τη learn-tech.io.

SNF Nostos Minecraft Challenge για παιδιά

Κατασκεύασε τη δική σου εκδοχή του ΚΠΙΣΝ με το Minecraft!

Αυτό το καλοκαίρι, στο SNF Nostos έχεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος, μόνος ή με τους φίλους σου, στο διαδραστικό παιχνίδι-πρόκληση Minecraft Challenge, και να κατασκευάσεις με τον δικό σου τρόπο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Τι είναι το Minecraft; Το Minecraft είναι ένα βίντεο-παιχνίδι όπου οι παίκτες χτίζουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο χρησιμοποιώντας ως βασικά εργαλεία τη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση. Το ειδικά σχεδιασμένο challenge του SNF Nostos σε προ(σ)καλεί να παίξεις Minecraft και να κατασκευάσεις ολόκληρο το ΚΠΙΣΝ ή κάποια τμήματά του.

Μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από όπου κι αν βρίσκεσαι με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Κατηγορία Α: Μέσω της ηλεκτρονικής σου συσκευής χρησιμοποιώντας το λογισμικό του Minecraft
  • Κατηγορία Β: Unplugged με τα δικά σου υλικά κατασκευής, χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO®, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλάκια, κ.ά.

Εάν βρίσκεσαι εκτός Αθηνών, ή δεν έχεις τρόπο να επισκεφθείς το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια της πρόκλησης, μπορείς να περιηγηθείς ψηφιακά στο ΚΠΙΣΝ εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη εγκατεστημένο το Minecraft, μπορείς να αποκτήσεις μία άδεια για πρόσβαση στο Minecraft: Education Edition διάρκειας ενός έτους, η οποία προσφέρεται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)! Για να την αποκτήσεις συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ.

Εναλλακτικά, για το διάστημα που διαρκεί το φεστιβάλ, θα μπορείς να επισκεφτείς το SNF Nostos Lab που θα διαμορφωθεί στo ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείς να έχεις πρόσβαση και στους δύο παραπάνω τρόπους συμμετοχής (Κατηγορία Α και Κατηγορία Β).

Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου κατασκευή από σήμερα!

Παίξε και κέρδισε ένα iPad Air!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Λάβε μέρος στην πρόκληση online από τη συσκευή σου ή με υλικά από το σπίτι: 10.08-29.08.2021

Επισκέψου το SNF Nostos Lab και μπες στην πρόκληση: 25-29.08.2021

Υποβολή συμμετοχών: 25 – 29.08.2021
(Η online φόρμα για την υποβολή των συμμετοχών θα είναι ενεργή από τις 25.08.2021 στις 18:00, έως τις 29.08.2021 στις 18:00, σε αυτήν την ιστοσελίδα.)

Η πρόκληση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-16 ετών.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στις 20:00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων των νικητών των κατηγοριών.

Δήλωση συμμέτοχής εδώ

Το Minecraft Challenge αποτελεί μια αποκλειστική δημιουργία της Ampersand (&) Learning & Technology ειδικά για το SNF Nostos 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα