back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Α. Τάτση: Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης για τον τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια

Διαβάστε επίσης

Έκκληση για μέτρα στήριξης του τουρισμού στη Βόρεια Εύβοια, απευθύνουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές.

Την κατάσταση δοκιμασίας στην οποία βρίσκεται ο κλάδος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε όριο βιωσιμότητας την επομένη των πυρκαγιών, περιέγραψε στον Αθήνα 984, η ξενοδόχος στον οικισμό Χρόνια, του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Αντωνία Τάτση.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Πληγήκαμε ανεπανόρθωτα σε όλους τους τομείς. Είμαστε τουριστική περιοχή- με μικρή ωστόσο σεζόν, κυρίως τον Αύγουστο- αλλά πολλοί επαγγελματίες (μελισσοκόμοι, ρητινοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι) εξαρτώνται από τα δάση, τα οποία υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Και για τα ζώα που απέμειναν, υπάρχει άμεση ανάγκη ζωοτροφών. Χτυπήθηκαν επίσης η εστίαση, τα καταλύματα και οι πανσιόν.
Περάσαμε μια δύσκολη δεκαετία και μετά την πανδημία, ήρθαν φέτος οι φωτιές. Δεν ανακοινώθηκαν μέτρα ενίσχυσης για τον τουρισμό στη Βόρεια Εύβοια. Ούτε  υπήρξε μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα.» είπε σε συνέντευξη, στη Γαλάτεια Καρακατσάνη.

Πρόσθεσε πως «Όπως όλοι ήρθαν να δουν τις φωτιές και την έκταση της καταστροφής, πρέπει να έχουμε κι άλλες επισκέψεις στην περιοχή για να δουν τα παραθαλάσσια χωριά μας και το κράτος να φροντίσει και εμάς. Να σταθεί στο πλευρό μας. Δεν είναι μόνο ο δασικός πλούτος που χάθηκε, είμαστε κι εμείς που είδαμε τη δική μας περιουσία να καταστρέφεται.

….Απευθύνω έκκληση να έχουμε ανταπόκριση από το κράτος.
Πρέπει να υπάρξουν σοβαρές ενισχύσεις, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Η κυβέρνηση οφείλει να είναι παρούσα στην περιοχή, να σκύψει πάνω μας, με ειδικούς και να μας στηρίξει πραγματικά.» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Τάτση.

Παράλληλα, σήμανε καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρών τονίζοντας ότι «Έρχεται ο χειμώνας και δε βλέπουμε καμία κινητοποίηση για αντιπλημμυρικά έργα. Οι κάτοικοι, σε μια μεγάλη συγκέντρωση που έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα, ανέδειξαν τα προβλήματα κυρίως των αγροτών, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει. Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις 1.000 ή και 5 χιλιάδων ευρώ, δεν ανακουφίζουν.

Αναφερόμενη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, επεσήμανε πως εκτός από τους εκπροσώπους του κράτους, καλό θα ήταν να ακουγόταν και η φωνή των κατοίκων.
Τέλος, παρατήρησε ότι και μετά τις φωτιές έρχονται τουρίστες, επιλέγοντας την Εύβοια για τις διακοπές τους, ενώ αρκετοί από όλους όσοι βρίσκονταν εκεί τις δύσκολες μέρες των πυρκαγιών, δεν έφυγαν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα