back to top
21.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Θα στηρίζουμε το ελληνικό νοικοκυριό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για όσο καιρό διαρκεί η ενεργειακή κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ότι η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί υπό προϋποθέσεις να διαμορφωθεί ως μία εναλλακτική πηγή ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είτε μιλάμε για φυσικό αέριο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και από εκεί προς την Ευρώπη, είτε μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα μπορεί να παράγεται πάλι στη βόρεια Αφρική σε πολύ συμφέρουσες, συνθήκες και να μεταφέρεται μέσω ενός καλωδίου πάλι από την Αίγυπτο στην Ευρώπη μέσω της χώρα μας.

Η πανδημία του κορονοϊού θα παραμείνει και το 2022, λόγω έλλειψης εμβολιασμών στις φτωχές χώρες του πλανήτη, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούοντας μάλιστα το καμπανάκι του κινδύνου κυρίως για την Ευρώπη, όπου καταγράφεται συνεχής άνοδος των κρουσμάτων.

Σε lockdown από τις 28 Οκτωβρίου η Ρωσία για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα όπως δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα επικεντρώνονται οι συζητήσεις των ειδικών προκειμένου να βρεθούν οι στοχευμένες κινήσεις που θα επιβραδύνουν τον ρυθμό εξάπλωσης, αλλά και θα πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν ενόψει του χειμώνα.

«Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν καταλήξει αν στηρίζουν την εμβολιαστική προσπάθεια που γίνεται για την θωράκιση της χώρας μας έναντι της πανδημίας», είπε ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζοντας αήθη την επίθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη στο πρόσωπο του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Ο Παύλος Πολάκης έγραψε χθες στο FB, «βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτάκη, καθώς έχει και ο ίδιος ευθύνη, για τους 15.500 χιλιάδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορονοϊό!!

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την εκλογική μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζοντας ότι συντάσσεται με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε ανακοίνωση του ο γραμματέας της ΚΟ του κινήματος καλεί τους υποστηρικτές να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και δηλώνει ότι «προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής έχουν προθεσμία για μια ώρα ακόμη για να έχουν καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές.

Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Επισήμανε ότι στόχευσε το θύμα της με «ανθρωποκτόνο εγωισμό». To θύμα ευχαρίστησε την δικαιοσύνη γιατί -όπως είπε- της δίνει κουράγιο». Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ξεκινά τη Δευτέρα ο δακτύλιος για το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής όσοι δικαιούνται νέα άδεια κυκλοφορίας εντός δακτυλίου οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία 9 με μία το μεσημέρι Δευτέρα έως Παρασκευή στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100 ευρώ.

Δωρεάν εξετάσεις πλήρους ελέγχου του μαστού παρέχει, στα δημοτικά ιατρεία του, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες, στο www.athina984.gr

Απειλεί με απέλαση τους πρέσβεις ΗΠΑ και Γερμανίας και άλλων 8 δυτικών χωρών ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επειδή επέκριναν την κράτηση του 64χρονου ακτιβιστή Osman Kavala.

Ο γεννημένος στο Παρίσι ακτιβιστής βρίσκεται στη φυλακή από το 2017 χωρίς να έχει καταδικαστεί και έχει γίνει σύμβολο της όλο και μικρότερης ανοχής του Ερντογάν έναντι των διαφωνούντων.

Οι 10 πρέσβεις εξέδωσαν ένα σπάνιο κοινό ανακοινωθέν τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η συνεχιζόμενη κράτηση του Kavala «ρίχνει σκιές» στην Τουρκία.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συνεχίζουν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις απόψε με πολύ σημαντικά παιχνίδια. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το μεσημέρι αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα