back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γ. Παπανδρέου: Η Παράταξή μας μπορεί να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σε ομιλία του απόψε στα Χανιά αφού ανέφερε ότι υπάρχουν δυνάμεις που με διάφορα προσχήματα, θέλουν τους πολίτες εξαρτημένους και χειραγωγήσιμους,τόνισε οτι “η παράταξη μας είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων”.

Οι απειλές για τη Δημοκρατία είναι υπαρκτές, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, όπως της υπερσυγκέντρωσης πλούτου, που έφερε παρεμβάσεις ισχυρών στα ΜΜΕ, την αιχμαλωσία της πολιτικής από το χρήμα, την επιρροή στη δικαιοσύνη, τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τον επηρεασμό των πολιτών με αθέμιτους μεθόδους.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για μια ολοκληρωμένη κοινωνική ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία -όπως είπε-μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε να αρχίσει να αλλάζει η σημερινή πραγματικότητα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού σχεδίου μετάβασης στην νέα εποχή που διαμορφώνεται από τις διεθνείς οικονομικές και άλλες εξελίξεις, αλλά και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Σε μια έμμεση αναφορά στην οικονομική κρίση και συμφέροντα τα οποία την επέβαλαν ο κ. Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά :”Χάσαμε τουλάχιστον δέκα χρόνια, από τότε που συμφέροντα τα οποία ήταν σε απόκλιση με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Tέλος, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στον Σήφη Βαλυράκη κάνοντας λόγο για τραγική κατάληξη ενός μαχητή της δημοκρατίας και αφήνοντας αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης δήλωσε “εδώ από τα Χανιά καλώ την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να κινηθούν για τη διαλεύκανση αυτής της δολοφονίας που κάποιοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν”.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα