back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Φονικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα. Στην Πιερία, τραγική κατάληξη είχαν οι αναζητήσεις της πυροσβεστικής στην Σκοτίνα, όπου είχε δηλωθεί η παράσυρση αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε μια γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστό, η σορός της άτυχης γυναίκας, γνωστής παιδιάτρου από την Κατερίνη, εντοπίστηκε 1,5 χλμ. μακρύτερα από το αυτοκίνητό της, που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του ρέματος της Ζλιάνας.

Στην Αιτωλοακαρνανία μετέβησαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία και να συναντηθούν με φορείς για την αποτίμηση της κατάστασης. Η χθεσινή καταιγίδα και η μεγάλη ποσότητα νερού από τη συνεχή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της γέφυρας του Εύηνου ποταμού καθώς και την καταστροφή μέρους του οδικού δικτύου στο τμήμα Μεσολογγίου – Αντιρρίου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η 2η και τελική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει παράταση όπως συνέβη και κατά την εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής. Μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά και έως τις 2 το μεσημέρι είχαν προσέλθει στις κάλπες για να επιλέξουν μεταξύ των δυο τελικών μονομάχων, Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου 132.000 ψηφοφόροι.
“Ζητώ μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη” δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. “Σήμερα όλοι οι δημοκράτες καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή” δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυξημένη η κίνηση τόσο στους δρόμους όσο και στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, καθώς ανοικτά έως τις έξι το απόγευμα θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Ως τις 8 το βράδυ θα λειτουργούν πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα η διανομή ενός δωρεάν αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) από τα φαρμακεία σε όσους ενήλικους πολίτες, εμβολιασμένους ή μη, δεν το έχουν προμηθευτεί. Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό στόχος του είναι η καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού την περίοδο των εορτών.

Για τρεις μήνες θα ισχύει από αύριο το πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοϊό. Αν το πιστοποιητικό έχει λήξει τότε ισχύουν όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους. Από αύριο εξάλλου, ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται οι άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική, τρίτη δόση, ενώ έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη.

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν την ζωή τους από την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Ραβανούζα της Σικελίας. Αγνοούνται ακόμη έξι άνθρωποι (ανάμεσά τους και μια γυναίκα που κυοφορεί) ενώ οι διασωθέντες, μέχρι αυτή την στιγμή, είναι δύο. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η κατάρρευση προκλήθηκε αργά χθες, το βράδυ, από διαρροή φυσικού αερίου.

Στην περιοχή της Ριζούπολης επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας. “Η Αθήνα είναι στολισμένη απ’ άκρη σ’ άκρη, μοιράζοντας χαρά και αισιοδοξία. Δεν αρκεί όμως να είναι μόνο λαμπερή, πρέπει να είναι και καθαρή για να την απολαμβάνουμε με ασφάλεια” το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο Facebook.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

Στις πέντε και τέταρτο παίζουν: ΠΑΟΚ – Λαμία και στις επτά και μισή: Ολυμπιακός – Άρης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16.8 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα