back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στις 11το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειμένου να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, μετά τη θριαμβευτική νίκη του έναντι του Γιώργου Παπανδρέου. 

Με ένα ενωτικό μήνυμα, αμέσως μετά την εκλογή του, απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι«μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη».      

Ο Γιώργος Παπανδρέου με δημόσια δήλωσή του συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο και δεσμεύτηκε να εργαστεί για την ενότητα της παράταξης και τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος στην κοινωνία. Συγχαρητήρια μηνύματα και από τους άλλους συνυποψηφίους. 

Τον κ. Ανδρουλάκη συνεχάρη τηλεφωνικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα μέτρα από σήμερα σε ισχύ στην προσπάθεια περιορισμού του τρίτου κύματος κορωνοιού

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εφόσον έχει παρέλθει το επτάμηνο από τη δεύτερη. 

Από τις 16 Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα αν δεν έχουν λάβει καμία δόση. 

Όσον αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης, θα έχουν πλέον ισχύ τρεις μήνες. 

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την τέταρτη δόση του εμβολίου σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. 

Μιλώντας στον Real fm, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών έχουν αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 100.000 μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ αυξήθηκαν και οι εμβολιασμοί κατ΄οίκον

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν σχεδιάζεται και τέταρτη δόση του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

Τρεις δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19 είναι «το βέλτιστο», όμως οι δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech ή της Moderna ή η μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson παραμένουν ο επίσημος ορισμός του πλήρως εμβολιασμένου για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανόςλοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι.

3.225 κρούσματα και 90 νέους θανάτους ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ708 ασθενείς νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοι

Εν τω μεταξύ, ένα ακόμα θλιβερό «ρεκόρ» σημείωσε η Ελλάδα, στη «μάχη» της με τον κορονoϊό. Με τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, έσπασε το φράγμα του 1.000.000 κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας. Μια ανάσα από τις 20.000 οι θάνατοι

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης, καθώς ανιχνεύθηκαν δύο νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Σητεία. Οι δύο άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί είχαν ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Ενα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον έρχεται” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος ανακοίνωσε την επιτάχυνση της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19.

Στις ΗΠΑ, οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοιού ξεπέρασαν τους 800.000, ενώ τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 50 εκατομμυρίων.

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η δωρεάν διανομή από τα φαρμακεία ενός selftestγια τους πολίτες που δεν πρόλαβαν να το προμηθευτούν.

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι 11 συλληφθέντες για την υπόθεση της αρπαγής του γυμνασιάρχη, στο Αιγίνιο Πιερίας.  “Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να υπάρξει αυτό το παρακράτος της παράνοιας”  δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο θα μιλήσει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση του Σώματος.  

Πρεμιέρα σήμερα για το νέο ‘’Εξοικονομώ’’ με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση μονοκατοικιών και διαμερισμάτων. Η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει το πρωί.  Πρεμιέρα σήμερα και για την ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις γονικές παροχές και δωρεές. 

Δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών. 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Ακτοπλόων ζητά την ματαίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επιστροφή στο διάλογο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Τεράστιες καταστροφές σε αστικές υποδομές και στο αγροτο-κτηνοτροφικό κεφάλαιο της χώρας άφησε πίσω της η θεομηνία, που στοίχησε τη ζωή σε μια 55 χρονη από την Πιερία. Το θύμα, γνωστή παιδίατρος της Κατερίνης, έχασε τη ζωή της, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από ρέμα στην  περιοχή της Σκοτίνας. ‘’Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους δήμους και τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν’’ διαβεβαίωσε από το Μεσολόγγι ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης. 

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους να εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στη Βόρεια Μακεδονία, ο νυν υφυπουργός Οικονομικών, ΝτιμίταρΚοβάτσεφσκι είναι ο νέος αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, καθώς στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες επικράτησε με μεγάλη διαφορά των άλλων δύο διεκδικητών της ηγεσίας. Ο Κοβάτσεφσκι διαδέχεται στην ηγεσία τον ΖόρανΖάεφ, ο οποίος παραιτήθηκε από αρχηγός του κόμματος μετά τη βαριά του ήττα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές από το δεξιό αντιπολιτευόμενο VMRO.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Super League

ΠΑΟΚ – Λαμία: 2 – 1  και Ολυμπιακός – Άρης: 1 – 0  

Στα σκορ του Σαββάτου

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: 0 – 0,   

Παναιτωλικός – Ιωνικός: 2 –2  

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος: 2 – 0   

ΠΑΣ Γιάννενα – Βόλος: 3 – 2. 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών από το μεσημέρι. θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα