back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Έκρηξη κρουσμάτων κορωνοιού στην Αττική το τελευταίο 24ωρο, με 3.200 νέες μολύνσεις. Συνολικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.590 νέα κρούσματα.

Οι θάνατοι ασθενών ανήλθαν σε 58, ενώ 617 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υψηλό αριθμό κρουσμάτων καταγράφει και η Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν, Αχαΐα, Κοζάνη, Ηράκλειο, Λάρισα και Χανιά.

“Η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία και είναι θέμα εβδομάδων να επικρατήσει” τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. “Αυτή τη στιγμή το 10 με 20% των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι με το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού” σημείωσε.

Η Γαλλία, για πρώτη φορά, ξεπέρασε το «ψυχολογικό» όριο των 100.000 ημερήσιων κρουσμάτων, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί ποτέ από την αρχή της πανδημίας. Αύριο, η κυβέρνηση Μακρόν αναμένεται να επανεξετάσει την κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα χθες από Βρετανούς που ήθελαν να εμβολιαστούν. Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εμβολιασμοί συνεχίστηκαν και ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της για την αποτροπή παράνομων αναχωρήσεων» με αφορμή το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πάρου, καλεί την Τουρκία ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. “Η Ελλάδα θα συνεχίσει να σώζει ζωές στη θάλασσα και να μάχεται κατά των λαθροδιακινητών, αλλά δεν είναι αρκετό» συμπληρώνει. “Τα πολύνεκρα ναυάγια καταδεικνύουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί τις μεταναστευτικές ροές του 2015-19, τότε που η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” είχε μετατρέψει το Αιγαίο σε απέραντο τάφο. Αυτό δε θα επιτρέψουμε να ξανασυμβεί”, απαντά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη Βραζιλία, περισσότεροι από 11.000 κάτοικοι 19 δήμων της πολιτείας Μπαΐα στα βορειοανατολικά της χώρας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις. Οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα