back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2022. Ο Δήμος Αθηναίων αποχαιρέτισε το 2021 και υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ένα φαντασμαγορικό θέαμα, στον λόφο του Λυκαβηττού. Τα τελευταία λεπτά του 2021, ο ιστορικός λόφος μεταμορφώθηκε σε μία εντυπωσιακή υπαίθρια σκηνή με οικοδεσπότη τον Έλληνα σταρ, Σάκη Ρουβά ο οποίος λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, κάλεσε στη σκηνή τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τη Χορωδία των Παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» για να καλωσορίσουν όλοι μαζί το 2022. «Αποχαιρετούμε μια ακόμη δύσκολη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Να είμαστε όλοι καλά. Και το 2022 να πάρουμε την «ανάσα» που έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη!», ανέφερε στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αθηναίων, καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο.

Στις δηλώσεις τους για το νέο έτος η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας και ευχές να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν η πανδημία.

Ο μαζικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική άμυνα, τονίζει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Έχουμε τις δυνάμεις να αφήσουμε πίσω την τρικυμία ώστε τον χειμώνα της αβεβαιότητας να διαδεχθεί η άνοιξη της ελπίδας – Αρκεί να μείνουμε ενωμένοι, ώριμοι και προσεκτικοί”, το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το 2022 μπορεί και πρέπει να γίνει η χρονιά της μεγάλης αλλαγής», υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο Αλέξης Τσίπρας.

“Το 2022 η ανθρωπότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για να απαντήσει με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στις προκλήσεις της πανδημίας, της ενεργειακής και κλιματικής κρίσης» σημειώνει ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Νέο αρνητικό ρεκόρ χθες στη χώρα μας με 40 χιλιάδες 560 νέες μολύνσεις, 76 νέους θανάτους και 627 διασωληνωμένους ασθενείς. Στην Αττική εντοπίστηκαν 17.000 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, 4.920. Στο 7,45% το ποσοστό θετικότητας.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα μία 55χρονη η οποία φέρεται πως σκότωσε με μαχαίρι τον σύντροφο της 56 ετών. Στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του 56χρονου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο και χωρίς τις αισθήσεις του, από το σπίτι του στα Ιωάννινα στο νοσοκομείο, όπου στη συνέχεια κατέληξε, προέκυψε ότι η κατηγορούμενη, με την οποία συζούσε, τον είχε τραυματίσει νωρίτερα θανάσιμα με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή της, ενώ η 55χρονη τους παρέδωσε το μαχαίρι που είχε χρησιμοποιήσει, το οποίο και κατασχέθηκε.

Στην Ινδία τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν όταν πλήθος πιστών ποδοπατήθηκε μέσα σε ινδουιστικό χώρο λατρείας, στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αντιπρόσωπος των τοπικών αρχών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, για σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 18 βαθμοί Κελσίου. 7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα